Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul sezonierilor. ”Este alegerea lor!”

Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul sezonierilor. ”Este alegerea lor!”

Klaus Iohannis a avut aseară prima reacție în cazul scandalului românilor plecați în străinătate în plină pandemie. Președintele a declarat că muncitorii au plecat pe cont propriu și nu au fost plecări organizate de stat.

Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul sezonierilor. ”Este alegerea lor!”
29 Apr 2020   •   10:27

”În fiecare an, din păcate, mulți români au plecat la muncă în străinătate. De după revoluție până acum au plecat peste 4 milioande de români. Este o pierdere mare pentru noi, dar sunt și mulți care pleacă sezonieri și cu banii pe care îi câștigă se întorc în România și își duc traiul și își finanțează familiile”, a declarat președintele.

”Oamenii care pleacă sezonieri, de obicei, pleacă cu contracte din partea unor agenți economici și nu sunt organizați de stat. Este alegerea lor și probabil va trebui să ne gândim bine cum trebuie să le oferim un viitor în România ca să nu mai fie obligați să plece la munci agricole în alte țări”, a adăugat președintele. 

”Se pare că, la început, au existat probleme organizatorice. Pe parcurs, ele au fost remediate, dar este clar că la început au fost greșeli, iar cei care au greșit, vor trebui să plătească. Au fost greșeli de organizare”, a concluzionat Iohannis.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close