Antena 3 CNN Actualitate Iohannis transmite condoleanţe lui Erdogan în urma evenimentelor din Turcia

Iohannis transmite condoleanţe lui Erdogan în urma evenimentelor din Turcia

Iohannis transmite condoleanţe lui Erdogan în urma evenimentelor din Turcia
01 Apr 2015   •   15:06

Preşedintele Kaus Iohannis a transmis condoleanţa omologului său pentru evenimentele de marţi din Turcia. El l-a asigurat pe preşedintele turc de toată solidaritatea României şi arătat că naţiunile trebuie să colaboreze în combaterea flagelului terorismului.

"Domnule preşedinte, daţi-mi voie, în aceste împrejurări, să vă exprim condoleanţele mele şi ale noastre pentru evenimentele nefericite de ieri şi pot să vă asigur de toată solidaritatea noastră", a spus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul turc, aflat în vizită la Bucureşti.
"Terorismul este un flagel groaznic, care se extinde şi în a cărui combatere cu siguranţă naţiunile noastre trebuie să colaboreze", a mai spus şeful statului român. Preşedintele Erdogan a subliniat, la rândul său, că lupta împotriva terorismului trebuie să continue la nivel mondial.
"Mulţumesc prietenului meu, domnului preşedinte Iohannis, pentru amabilitatea de a-mi fi transmis condoleanţe. Terorismul nu este o chestiune numai a zonei noastre, este o chestiune a întregii lumi şi lupta noastră trebuie să o continuăm în plan mondial", a spus Erdogan.

Marţi, un procuror a fost luat ostatic într-o instanţă din Istanbul de către presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C). El a decedat din cauza rănilor suferite, relatează Sky News.

×
Subiecte în articol: Erdogan turcia razboi
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close