Antena 3 CNN Actualitate Ion, consilierul robot al lui Nicolae Ciucă, acuzat de furt: ”Imaginea folosită ne aparține”

Ion, consilierul robot al lui Nicolae Ciucă, acuzat de furt: ”Imaginea folosită ne aparține”

Ion, consilierul robot al lui Nicolae Ciucă, care folosește inteligența artificială, a fost acuzat de furt de Primăria comunei Ciugud.

Ion, consilierul robot al lui Nicolae Ciucă, acuzat de furt: ”Imaginea folosită ne aparține”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    03 Mar 2023   •   16:08

”Doar cine nu muncește, nu greșește! Nu am vrut să îl tragem așa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viață, ci doar am încercat să îi atragem atenția pentru a înțelege că a greșit”, transmite Primăria Ciugud, după ce a acuzat robotul Ion, de la Guvern, că a „furat” imagini.

Scrisoare către NOI suntem ION, consilierul guvernamental AI (inteligență artificială) al premierului Nicolae Ionel...

Publicată de Primăria comunei Ciugud pe Joi, 2 martie 2023

Primăria Ciugud, județul Alba, susținea că Guvernul a folosit fără acordul său imaginea unei copile, în filmul de prezentare al lui Ion, consilierul guvernamental cu inteligență artificială.

În replică, echipa din spatele robotului bazat pe Inteligență Artificială, devenit consilier al premierului Nicolae Ciucă, și-a cerut scuze.

Citește și: Ion, primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială și îl va ajuta pe Nicolae Ciucă: ”Guvernul va fi informat în timp real de problemele românilor”

Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care...

Publicată de NOI suntem ION pe Vineri, 3 martie 2023

”Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION). Doar cine nu muncește, nu greșește! Nu am vrut să îl tragem așa de tare de urechi pe ION, din primele zile de viață, ci doar am încercat să îi atragem atenția pentru a înțelege că a greșit. Ne pare rău că s-a creat o întreagă dezbatere despre greșeala lui ION și sperăm să îi acordăm cu toții încă o șansă. Ne pare rău că dintr-un demers serios privind transformarea digitală a României s-a ajuns la interpretări politice, iar ION a fost târât în primul său scandal public. Noi îl iertăm pe ION deoarece avem nevoie de proiecte inovative și acestea trebuie susținute. Ne bucurăm că ION ne-a răspuns, spunând că a învățat din această experiență”, a postat vineri Primăria Ciugud.

Îl iertăm pe ION! (NOI suntem ION) Doar cine nu muncește, nu greșește! Nu am vrut să îl tragem așa de tare de urechi pe...

Publicată de Primăria comunei Ciugud pe Vineri, 3 martie 2023

×
Subiecte în articol: Ion Nicolae Ciucă consilier
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close