Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu, despre rezultatele alegerilor locale: „Un popor care votează un mort, nu poate să facă o revoluție la urne”

Ion Cristoiu, despre rezultatele alegerilor locale: „Un popor care votează un mort, nu poate să facă o revoluție la urne”

Ion Cristoiu a făcut, în direct la Antena 3, analiza rezultatelor alegerilor locale. Jurnalistul susține faptul că nu a fost o revoluție la urne, iar acest lucru s-ar fi întâmplat doar dacă prezența la vot era de peste 70%.

Ion Cristoiu, despre rezultatele alegerilor locale: „Un popor care votează un mort, nu poate să facă o revoluție la urne”
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    28 Sep 2020   •   21:15

Ion Cristoiu a vorbit despre adevărații câștigători din lupta electorală și a sfătuit PNL-ul „să nu plece de la premisa că PSD este mort”. 

„Nu e niciun mare câștigor. Desigur, l-am văzut pe domnul Klaus Iohannis proclamând destul de prundent o victorie a dreptei, acum nu mai este doar o victorie a PNL. Eu rămân uluit în fața cifrelor reci, nu a sondajelor de la ieșirea de la urne. Este o alternanță normală post-decembristă, de la o perioadă de guvernare, să îi spunem de stânga, către o guvernare de drepta. Nu a fost o revoluție la urne. O adevărată revoluție la urne era dacă oamenii mergeau în proporție de 70% și rupeau urnele”, susține jurnalistul. 

Cristoiu: PNL să nu plece de la premisa că PSD este mort 

„Cea mai mare problemă în politică este aprecierea corectă a unui rezultat. Te poți îmbăta și cu apă rece dar după ce te îmbeți cu apă rece, beat rămâi. După părerea mea, partidele trebuie să-și facă o analiză. PSD are la vot politic 30%, la europarlamentare a avut 16%. PSD are 20 de președinți de consilii județene, PSD e pe primul loc la București. Pentru PNL, este bine să nu plece de la premisa că PNL este mort.  

Nu cred că a fost un vot politic. Un popor care votează un mort, nu poate să facă o revoluție la urne. Cred că de data aceasta a fost un vot împotriva primarilor, indiferent cine au fost ei, care nu au livrat. Principala trăsătură a fost că de data aceasta, românii au votat împotriva primarilor care nu le-au satisfăcut așteptările”, mai spus Ion Cristoiu. 

Cristoiu: Nicușor Dan, „copilul” lui Iohannis 

Jurnalistul a mai precizat faptul că noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, este „copilul” președintelui Klaus Iohannis: „USR a crescut în defavoarea PNL-ului. De aseară a început războiul între cele două partide. Declarațiile lui Barna și Cioloș arată că ei se simt pe cai mari și au de gând să facă mari probleme PNL-ului. În aceste condiții la București avem o mare problemă, prima este a cui „copil” este Nicușor Dan. În opinia mea este al celui de la Cotroceni, el este și tată și mamă”. 

Ion Cristoiu, analiza alegerilor locale: „Un popor care votează un mort, nu poate să facă o revoluție la urne”

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close