Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu: Cutremur pe scena politică: Traian Băsescu chiar candidează!

Ion Cristoiu: Cutremur pe scena politică: Traian Băsescu chiar candidează!

Ion Cristoiu a afirmat, pe blogul personal, că înscrierea oficială a lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei îl va transforma într-o umbră pe Nicuşor Dan, dacă acesta, după eşecul Dreptei unite, nu va renunţa la sfaturile consilierilor plătiţi regeşte de PNL pentru a se afirma pe cont propriu.

Ion Cristoiu: Cutremur pe scena politică: Traian Băsescu chiar candidează!
de Laura Dinu    |    17 Aug 2020   •   10:06

“Luându-ne într-un fel prin surprindere (până duminică, 16 august 2020, n-a zis niciodată ferm că va candida), Traian Băsescu s-a înscris oficial în cursa pentru primăria Bucureşti. Imaginile difuzate de televiziunile de ştiri ne-au arătat, ca într-o lecţie pe viu pentru politicienii piţifelnici de azi, ce înseamnă un om politic de forţă, poreclit în chip metaforic, animal politic. Traian Băsescu a dovedit încă o dată că se simte în mulţime ca la el acasă, beatitudine din care orice om politic de forţă îşi trage energia şi voinţa de a face una dintre cele mai hulite meserii ale vremurilor noastre: Cea de politician.

Ion Cristoiu: O trăsătură a personalităţii a lui Traian Băsescu e dată de permanenta ofensivă

O trăsătură a personalităţii a lui Traian Băsescu e dată de permanenta ofensivă. Rare au fost situaţiile în cariera politică a fostului de două ori preşedinte când a aşteptat să-l ia cu asalt acuzaţiile. De regulă, el a ieşit înaintea lor, le-a luat adversarilor avantajul întâietăţii şi al surprinderii. Traian Băsescu şi-a depus candidatura în condiţiile unui dosar înaintat de CNSAS la Curtea de Apel Bucureşti, soluţionat negativ pentru fostul preşedinte, care aşteaptă acum decizia definitivă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru orice alt politician, ba chiar şi pentru orice altă personalitate, dosarul ar fi fost o chestiune stînjenitoare şi de aceea ocolită din răsputeri în aparaţiile publice. Traian Băsescu n-a aşteptat să fie luat la refec pentru acest dosar. A deschis el discuţia despre dosar, preluând ofensiva.

Cutremur pe scena politică! O astfel de burtieră, banalizată şi compromisă chiar, prin folosire îndelungată şi fără rost, ar fi singura în stare să surprindă evenimentul întruchipat de depunerea candidaturii lui Traian Băsescu la primăria Capitalei.

Primele comentarii văd un moment important pentru localele din 2020. Traian Băsescu ar lua în Bucureşti 10% din voturi. Acest procentaj ar veni dinspre Dreapta scenei politice, unde candidat e nefericitul Nicuşor Dan. Spun nefericitul, pentru că simpatia mea, Nicuşor Dan, lasă impresia în ultimul timp a unei foi de hârtie albe plimbate de la o mână la alta, pentru ca fiecare să mâzgălească acolo ce-i trece prin cap.

Ion Cristoiu: Dacă ar fi candidat Ludovic Orban victoria ar fi fost sigură

Ludovic Orban ar fi beneficiat de imaginea mult aşteptatului manager al Bucureştiului, al noului Pache Protopopescu. Pe deasupra, el ar fi putut rămâne şeful PNL. Victoria i-ar fi asigurat faţă de premier o autoritate politico-morală greu de contestat în partid. O altă soluţie ar fi fost păstrarea lui Nicuşor Dan ca independent, susţinut însă de o Coaliţie a tuturor partidelor de Dreapta. În aceste condiţii Nicuşor Dan ar fi putut juca perfect ca independent. Nu s-ar mai fi întâmplat, ca acum, să fie disputat de cele două partide. De la două partide în sus o coaliţie are forţa năprasnică a unui simbol.

Intrarea în joc a lui Traian Băsescu şi probabil şi a lui Călin Popescu Tăriceanu înseamnă eşecul strategiei de transformare a localelor în ofensiva Dreptei Unite pentru eliberarea Bucureştilor. Fără PMP-ul lui Traian Băsescu Dreapta care-l susţine pe Nicuşor Dan nu mai e Unită, ci parţial Unită.

Traian Băsescu va angaja bătălia în planul proiectelor pentru Bucureşti. Şi Gabriela Firea vrea o bătălie într-un asemenea plan, fie şi pentru că nu beneficiază de sprijinul unei Coaliţii de partide. Lansarea de duminică ne-a dezvăluit prin prezenţa lui Traian Băsescu doi candidaţi – el şi Gabriela Firea – care par a fi pe cont propriu. În aceste condiţii, Nicuşor Dan trebuie să dea dracului staff-ul de campanie care vrea să facă din el un Pinocchio electoral şi să se afirme ca personalitate pe cont propriu”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal. 

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu primaria capitalei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close