Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu, detalii despre audierea în dosarul lui Kovesi: „Trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar e cea pe care am văzut-o eu”

Ion Cristoiu, detalii despre audierea în dosarul lui Kovesi: „Trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar e cea pe care am văzut-o eu”

Ion Cristoiu, detalii despre audierea în dosarul lui Kovesi: „Trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar e cea pe care am văzut-o eu”
21 Mar 2019   •   18:19

Ion Cristoiu a făcut o serie de declarații după ce a fost audiat în dosarul Laurei Codruța Kovesi

Jurnalistul a spus că audierea a durat în jur de 45 de minute. „Eu nu am fost niciodată la DNA, mie nu mi-au luat telefoanele. Au stat de vorbă înainte de mărturia propriu-zisă și am întrebat-o pe doamna procuroare Adina Florea dacă e oficial sau nu și mi-a spus că oficial sunt citat, dar a apelat la metoda telefonului.

Kovesi are două dosare. E cel legat de Nicolae Popa și cel cu Onea. În cel cu Nicolae Popa există o acuzație de mărturie mincinoasă. Totul pornește de la înregistrările lui Sebastian Ghiță. Într-una din înregistrări a susținut că a fost în relații de prietenie cu doamna Codruța Kovesi și că are și fotografii. De acolo a pornit. Asta a și fost una din mărturiile mele. Sebastian Ghiță nu mi-a arătat poza pentru că sunt eu băiat simpatic, ci pentru că m-am dus la Belgrad ca să-i iau interviu.

În urma acestor interviuri, Parchetul s-a autosesizat și doamna Kovesi a fost chemată, fără ca noi să știm, în legătură cu aceste acuzații într-un dosar care a fost clasat de către Augustin Lazăr. În cadrul acestei anchete, Kovesi a declarat că nu are nicio legătură cu Sebastian Ghiță. Și atunci în mod normal, trebuia să se confirme dacă poza depusă la dosar e poza pe care am văzut eu”, a spus jurnalistul la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Kovesi audiat Ion Cristoiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close