Ion Cristoiu: "Circulă intens ipoteza unui incendiu declanşat intenţionat la Matei Balş, pentru a justifica privatizarea spitalelor"

de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   09:05
Ion Cristoiu: "Circulă intens ipoteza unui incendiu declanşat intenţionat la Matei Balş, pentru a justifica privatizarea spitalelor" hepta

La patru zile de la tragedia de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, autorităţile nu au comunicat nici cauza incendiului, nici ipoteza cea mai probabilă privind declanşarea focului în urma căruia au murit opt oameni, remarcă analistul Ion Cristoiu.

În aceste condiţii, în spaţiul public creşte suspiciunea că oficialităţile doresc să ascundă adevărul şi să fructifice această dramă în folosul celor care urmăresc, de ani de zile, să privatizeze sistemul public de sănătate, crede Cristoiu.

Cristoiu: Cum să vadă pompierii cauza, când ei n-au văzut cadavrul din baie?

"Nu putem avansa nici o soluție de ansamblu câtă vreme nu știm cauzele incendiului. Toți cei care au fost la fața locului puteau stabili cauza incendiului în doi timpi și trei mișcări.

Pompierii sunt specializați în descoperirea neregulilor care pot declanșa un incendiu. Procurorii trimiși la Matei Balș știu să vadă, dintr-o singură ochire dacă totul a pornit de la un reșou, de la o aerotermă, de la o țigară sau de la explozia unui bec.

Cum să vadă pompierii defecțiunea care a stârnit scânteia sau flama declanșatoare când ei n-au observat că în baie era cineva? Cum să descopere procurorii dacă a fost reșou sau aerotermă când ei susțineau vineri seara că de-abia a doua zi vor merge să vadă dacă a existat sau nu o aerotermă?

Deși au trecut patru zile, timp presupus a fi fost dedicat în întregime investigațiilor, nu știm cum s-a declanșat incendiul.

Nu cine e vinovat din punct de vedere penal. Nu cine e vinovat din punct de vedere politic. Ci un lucru mult mai simplu: cum și de la de ce a pornit incendiul devastator. Nu știm ce obiect neânsuflețit e vinovat. Ce aparat a produs scânteia și cum s-a ajuns de la o scânteie, sau de la o flacără la un incendiu care a carbonizat oamenii. 

Cristoiu: Vlad Voiculescu este avocatul privatizării sistemului public de sănătate

Pentru că una e ca incendiul să fi fost pornit de la un reșou și alta e ca el să fi fost declanșat de un șir de scurtcircuite pe o parte a rețelei. Dacă a pornit de la un reșou se pune problema unei reforme a felului de a lucra a celor din spitale.

Dacă au fost cauze tehnice ținând de întreaga rețea, atunci trebuie să construim noi spitale. Sau cum deja pledează Vlad Voiculescu, să privatizăm sistemul de Sănătate.

După câteva zile de bâlbâială, mașinăria de propagandă a regimului s-a pus în mișcare începând cu duminică seara, politruci, postaci, influenceri au primit ordin să abată atenția de la cauzele tragediei declanșând campania PSD e de vină.

S-a ajuns până acolo cu această diversiune încât se apelează la TeFeLiști să meargă în Kisselef și să demonstreze împotriva PSD.

De ce s-a pus la cale Diversiunea PSD e de vină? Pentru a abate atenția de la cauzele incendiului.

Cristoiu: Privatizarea e visul de ani de zile al bandiţilor care pândesc sistemul public de sănătate

Mașinăria e simplă. Atacat, PSD răspunde. Dacă se pune la cale și de o demonstrație în fața sediului PSD (lucrătorii SRI nu se mai tem de Pandemie, ei s-au vaccinat deja, peste rând), opinia publică nu se mai întreabă asupra cauzelor tehnice ale incendiului.

De ce e atât de mare interes de a abate atenția de la adevărul privind cauzele incendiului? Pe internet circulă intens ipoteza unui incendiu provocat dinadins pentru a justifica privatizarea Sistemului de Sănătate, privatizare amânată din 2012 de teama reacției populare.

Privatizarea e visul de ani întregi al bandiților care pândesc Sistemul public de Sănătate amețind la gândul ce profituri uriașe ar putea obține. Eu nu cred că s-a ajuns cu ticăloșia până acolo încât să moară oameni carbonizați de dragul unei privatizări.

Cred însă că adevărul e dinadins ascuns pentru a se putea pune pe seama sistemului public de Sănătate cauzele incendiului. Există însă un mare pericol în această afacere.

Că diversiunea de ascundere a adevărului privind cauzele tragediei adâncește în opinia publică suspiciunea că la Matei Balș a fost mai mult decât un accident", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close