Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu: În cazul incendiului de la Piatra Neamţ, Guvernul va merge pe arestări rapide

Ion Cristoiu: În cazul incendiului de la Piatra Neamţ, Guvernul va merge pe arestări rapide

Editorialistul Ion Cristoiu a estimat, duminică, într-o intervenţie la Subiectiv, că Guvernul liberal şi preşedintele Klaus Iohannis îşi vor împărţi sarcinile în ceea ce priveşte abordarea tragediei de la Piatra Neamţ.

Ion Cristoiu: În cazul incendiului de la Piatra Neamţ, Guvernul va merge pe arestări rapide
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2020   •   23:37

Astfel, potrivit lui Cristoiu, Guvernul va dispune arestări rapide la Neamţ, fiind vizat, în opinia sa, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene (PSD).

Ion Cristoiu: "Probabil că vor fi două planuri. Unul, al Guvernului, care va merge pe arestări rapide, vor căuta Acarul Păun, se vor atinge şi de (Ionel) Arsene. Profetizez că vor fi arestări în perioada următoare. Politizarea nu va fi făcută de PNL, ci de Klaus Iohannis. Iohannis a spus, după slujbă (slujba religioasă la care a participat duminică, la Sibiu, n.r.) că acest accident arată nevoia de reformă. Eu am scris deja textul de miercuri al lui Iohannis. 'Este nevoie de reformă, pentru că, timp de 30 de ani, PSD a ţinut sistemul nereformat şi, în consecinţă, trebuie ţinute alegeri pe 6 decembrie, ca să vină un guvern democratic şi reformist'. Dl. Iohannis nu se va coborî la nivelul preşedinţiei de consiliu judeţean. Întrebarea este cum va reacţiona dl. Marcel Ciolacu la această nevoie de a face alegeri pentru reformă în Sănătate."

Marcel Ciolacu: Ştim că 17 ani din ultimii 30 Sănătatea a fost condusă de miniştri PNL, fiind un domeniu atractiv pentru liberali. Am atras atenţia de la început că aceste alegeri (cele din 6 decembrie, n.r.) nu sunt prioritare. A venit acum un stat european mai dezvoltat decât România, Franţa, care a amânat alegerile din martie 2021 pentru iunie 2021 (este vorba despre alegerile regionale şi departamentale, n.r.), pentru a trece valul 2 şi a avea la dispoziţie un vaccin. Vor ţine (PNL) alegerile. Nu-i interesează câte astfel de incidente s-ar mai putea înâmpla. Însă eu sunt ferm convins că acest punctaj politic în funcţie de sondaje nu se va potrivi cu aranjamentele preşedintelui şi ale PNL. E ruşinos, după ce ai guvernat un an, să acuzi PSD de gestionarea ATI în judeţe. Dacă, Doamne fereşte, este arestat medicul-şef de la ATI - ca răspunzător direct - vă daţi seama ce retrageri de medici vom avea din spitale.

Răzvan Dumitrescu: Dar credeţi că dl. Arsene va avea probleme?

Marcel Ciolacu: Dl. Arsene aprobă, în Consiliul Judeţean, anumiţi bani pentru spital. Dl. Arsene nu conduce spitalul, nu semnează nici achiziţii.

Răzvan Dumitrescu: Dar mai contează asta?

Marcel Ciolacu: Păi, ce facem, luăm oameni de pe stradă numai ca să avem vinovaţi?

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close