Antena 3 Actualitate Ion Cristoiu: „Referendumul este o bătaie de joc. Eu nu îl iau în serios, pentru mine nici nu există”

Ion Cristoiu: „Referendumul este o bătaie de joc. Eu nu îl iau în serios, pentru mine nici nu există”

16 Mai 2019   •   18:15
Ion Cristoiu: „Referendumul este o bătaie de joc. Eu nu îl iau în serios, pentru mine nici nu există”
Sursa foto: foto: captura Antena 3

Ion Cristoiu a comentat la „100 e minute”, de la Antena 3, momentul ironizat de mulți internauți, în care preşedintele Klaus Iohannis s-a încurcat în întrebările de la referendum. 

„În democrația post-decembristă există un instrument democratic, numit referendumul de consultare a voinței populare, e în Constituție și e atributul exclusiv al președintelui. Se presupune că într-o țară precum România, președintele își dă seama că e o problemă controversată. De ce e atributul președintelui? Pentru că președinte este deasupra tuturor partidelor și se presupune că pipăie prin servicii o problemă. Și atunci, președintele se adresează poporului care merge la vot și zice da sau nu. Tema, dacă oamenii nu vin la vot, înseamnă că președintele a luat-o razna și nu a sesizat tema. Dar în momentul în care președintele anunță întrebările, toată campania lui trebuie să fie făcută să mă convingă pe mine. Eu sunt român, sunt din popor, mă duc la europarlamentare și ar trebui să mă duc și la referendum”, a spus Cristoiu. 

„De când a lansat mesajul public, domnul președinte a vorbit despre referendum în mai multe împrejurări. Nu am găsit nicăieri, cu excepția acestui ultim moment penibil, când nici nu știa întrebările, în care președintele să spună să veniți la referendum.. el nu a spus până acum de ce da. A spus doar veniți la vot pentru că referendumul contează”, a mai spus jurnalistul. 

„Acest referendum, care e instrumentul principal al democrației, este o bătaie de joc. Eu nu iau în serios acest referendum, pentrui mine nici nu există”, a mai spus Ion Cristoiu. 

Jurnalistul e de părere că referendumul organizat de Klaus Iohannis are ca scop asigurarea unui nou mandat de președinte.

„El vrea să-și asigure acum un al doilea mandat și a zis să facă un referendum. Păi de ce? Dacă el nu-l ia în serios, dacă el nu știe întrebările”. 

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis 100 de minute

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close