Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu: "33 de ani de la înfiinţarea SPP şi tot atâţia ani în care am colaborat impecabil"

Ion Iliescu: "33 de ani de la înfiinţarea SPP şi tot atâţia ani în care am colaborat impecabil"

SPP este un pilon al democrației românești, transmite fostul președinte Ion Iliescu, cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la înființarea SPP: "Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privința morfologiei sistemelor de apărare este și rezultatul misiunilor interne și externe ale SPP".

Ion Iliescu: "33 de ani de la înfiinţarea SPP şi tot atâţia ani în care am colaborat impecabil"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2023   •   21:02

"Se împlinesc 33 de ani de la înființarea Serviciului de Protecție și Pază, un pilon al democrației românești. Democrația înseamnă o construcție nu doar civică sau socială, ci și instituțională.

Rețeta democrației este nepersonalizarea structurilor instituționale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecție și Pază, este important să ne amintim rolul său esențial în a asigura siguranța națională a democrației noastre, fără a-l personaliza, și să înțelegem că are, instituțional, o contribuție egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul și evoluția societății noastre, modelată după aspirații occidentale”, scrie pe blogul său Ion Iliescu.

El spune că sunt 33 de ani de tradiție în educația militară și în sprijinirea sferei civice, "și tot atâția ani în care am colaborat impecabil cu reprezentanții acestei instituții".

"Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privința morfologiei sistemelor de apărare este și rezultatul misiunilor interne și externe ale SPP. Le urez angajaților SPP succes în activitatea lor și le mulțumesc că sunt un pilon important în definirea normalității și siguranței României", încheie fostul președinte al României.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close