Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu, audiat în secret în dosarul Mineriadei

Ion Iliescu, audiat în secret în dosarul Mineriadei

Ion Iliescu, audiat în secret în dosarul Mineriadei
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iul 2016   •   10:16

Ion Iliescu a fost audiat în secret în dosarul Mineriadei. Fostul președinte a fost audiat în secret la Parchetul General.

Reporterul Antena 3 Ana Maria Roman a explicat că dosarul a fost redeschis în martie 2015 și în luna octombrie, Ion Iliescu era pus sub învinuire pentru crime împotriva umanității.

“Audierea acestuia a avut loc la începutul săptămânii și a avut loc în mare secret la Parchetul General. Nu este pentru prima oară când Ion Iliescu este audiat în secret. Inclusiv în dosarul închisorilor CIA s-a făcut tot posibilul ca acesta să nu fie văzut de jurnaliști.”

Joi, la Parchetul General a fost audiat în acelaşi dosar şi Virgil Măgureanu, fost şef SRI din anii '90.

Inițial, în octombrie 2015, au fost puși sub acuzare Ion Iliescu, amiralul în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu, Cazimir Ionescu, fost vicepreședinte al CPUN, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de urmărire penală a lui Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu și Victor Atanasie Stănculescu.

Ei sunt acuzați de infracțiuni contra umanității, constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității din dimineața zilei de 13 iunie 1990. Evenimentele s-au soldat cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

 

 

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close