Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu, despre situația din PSD de acum: „Partidul funcționează doar ca un instrument de putere”

Ion Iliescu, despre situația din PSD de acum: „Partidul funcționează doar ca un instrument de putere”

Fostul șef al statului Ion Iliescu, retras de ceva timp din viața publică, a oferit un interviu pentru presa rusă, în care comentează, printre altele, și situația actuală din PSD.

Ion Iliescu, despre situația din PSD de acum: „Partidul funcționează doar ca un instrument de putere”
09 Dec 2019   •   17:39

Fostul președinte crede că partidul a alunecat spre centru și că funcționează doar ca un instrument de putere. 

„Nu este un secret faptul că relaţiile mele cu partidul s-au răcit în ultimii ani. Motivul este legat de valori şi de principii. În România, politica socială s-a stins, iar liberalismul economic adoptă forme cu adevărat extremiste. Încercând să «reformeze» şi să devină un «partid de stânga european», PSD s-a dus spre centru, în timp ce alte partide mari şi mici s-au mutat spre dreapta şi chiar spre extrem dreaptă. După aderarea României la UE, mulţi foşti alegători ai PSD au plecat în Occident şi votează acum pentru partidele de dreapta. Cel mai rău lucru este însă că PSD nu mai funcţionează ideologic, ci doar ca instrument de putere. România, la fel ca ţările din Europa de Est în general, nu îşi poate permite să abandoneze politica de stânga“, afirmă Iliescu pentru agenţiei de presă TASS din Rusia, potrivit Adevărul.
 

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close