Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu a ieșit din operație. Fostul președinte este în afara oricărui pericol

Ion Iliescu a ieșit din operație. Fostul președinte este în afara oricărui pericol

Ion Iliescu a ieșit din operație. Fostul președinte este în afara oricărui pericol
01 Apr 2019   •   20:33

Update: Fostul președinte Ion Iliescu a fost supus unei intervenii chirurgicale la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, având diagnosticul de pericadrită lichidiană-tampondă cardiacă.

Potrivit unui comunicat oficial al spitalului, „intervenția chirugicală a avut un rezultat final foarte bun. În prezent domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secția ATI a Institutului nostru, este stabil și în afara oricărui pericol imediat. 

Orice declarații ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului”. 

Update: Ion Iliescu a ieșit din operație. I-a fost scos lichid din pericard. Starea lui de sănătate este bună acum. 

Update: Medicul Sorin Oprescu susține că în acest moment lui Ion Iliescu i se fac analize. Diagnosticul a fost confirmat și anume cel de pericardită.

Oprescu susține că inflamația nu are legătură cu stenturile lui. 

A fost chemat și cardiologul Doina Dimulescu, șefa secției de cardiologie de la Spitalul Elias. Urmează ca medicii să decidă dacă fostul șef al statului va fi operat sau nu.

Știre inițială: Ion Iliescu se află internat la secția ATI de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Fostul președinte a fost mai întâi la Spitalul Elias, unde a venit cu propriul autoturism, plângându-se că are probleme respiratorii.

Iliescu are lunar controale la Elias, însă în această dimineață nu se simțea prea bine, așa că l-au trimis cu ambulanța către CC Iliescu ca să îl monitorizeze mai departe.

Din primele informații, Ion Iliescu ar urma să fie operat pe inimă, diagnosticul este pericardită hemoragică. 

În 2005, Ion Iliescu a avut primele probleme cu inima. I-au fost montate cinci stenturi.

În 2007, Ion Iliescu a suferit, la Paris, o intervenție la artera coronariană, când i s-a adăugat un al șaselea stent pentru o mai bună circulație a sângelui. „Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute", preciza atunci Ion Iliescu.

Ion Iliescu a fost, din decembrie 1989, liderul FSN, transformat ulterior în PDSR şi PSD. El a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Ulterior, el a mai avut două mandate de preşedinte ales al ţării, între 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PDSR/PSD.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close