Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu transmite românilor de Ziua Naţională un mesaj de îmbărbătare: "Trecem încă prin momente nu simple"

Ion Iliescu transmite românilor de Ziua Naţională un mesaj de îmbărbătare: "Trecem încă prin momente nu simple"

Ion Iliescu transmite românilor de Ziua Naţională un mesaj de îmbărbătare: "Trecem încă prin momente nu simple"
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Noi 2012   •   21:42

Fostul preşedinte Ion Iliescu le transmite românilor, cu prilejul Zilei Naţionale a României, un mesaj de îmbărbătare pentru că lumea trece ''prin momente nu simple'', informează Agerpres.
   
Fostul şef de stat a precizat că va fi prezent la parada militară care va fi organizată în Bucureşti de 1 Decembrie.
   
"Fără îndoială", a declarat Ion Iliescu, joi seara, la Casa Artelor, întrebat dacă va participa la parada de 1 Decembrie.
   
"Transmit un mesaj de îmbărbătare. Trecem încă prin momente nu simple şi ţara şi Europa, adică lumea în general se confruntă cu probleme şi situaţia nu se va simplifica", a spus preşedintele de onoare al PSD.
   
El a reamintit, în context, de recenta lansare de la Gaudeamus a volumului scriitorului american Lester Brown, care  semnalează noi probleme cu care se confruntă omenirea.
   
"A fost ritmul acesta de creştere a populaţiei ameţitor. (...) Problema hranei va deveni problema acută a omenirii în următoarele două-trei decenii", a susţinut fostul preşedinte, care a lansat la Bucureşti cartea cercetătorului american.
   
Potrivit acestuia, România este o ţară cu potenţial agricol, dar marcată de destrămarea fostelor structuri cooperatiste, ceea ce a determinat în principal să existe multe terenuri nelucrate.
   
"Şi este şansa noastră să repunem în mişcare, în refolosinţă acest potenţial al ţării. Pentru că nu poţi cu un hectar două de pământ", a argumentat liderul de onoare al PSD.
   
Ion Iliescu a participat joi seara la relansarea volumului de cronici şi eseuri sportive 'Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş' al consilierului său Ionuţ Vulpescu, candidat la parlamentarele din 9 decembrie la Camera Deputaţilor.
   
Gazda evenimentului, desfăşurat la Casa Artelor, a fost primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu 1 Decembrie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close