Antena 3 CNN Actualitate Ion Ţiriac, acuzat de insultă într-un scandal internaţional

Ion Ţiriac, acuzat de insultă într-un scandal internaţional

Ion Ţiriac, acuzat de insultă într-un scandal internaţional
Sursa foto: foto: Agerpres
12 Mai 2016   •   09:29

În dezbaterea pe tema egalităţii de premii între băieţi şi fete a intervenit şi Ion Ţiriac, patronul turneului de la Madrid, scrie Adevărul.

Ţiriac a declarat pentru New York Times că nu este de acord cu actualul sistem, în care fetele câştigă la fel de mult ca şi băieţii.

“Prefer o femeie pe terenul de tenis, sunt frumoase pe terenul de tenis. Federer este foarte elegant, dar prefer o femeie elegantă, nu pe domnul Federer. Dar nu aduc acelaşi profit. Dacă bărbaţii îmi aduc 40 de dolari din televizări, iar femeile îmi aduc şapte dolari, nu este acelaşi lucru. Punct", a adăugat omul de afaceri.

”Îmi plac mult mai mult femeile decât bărbaţii. Cu cât le sunt picioarele mai lungi, cu atât sunt mai frumoase. Chiar şi în tenis, sunt graţioase şi aşa mai departe. Dar nu cred este cazul să aibă aceleaşi premii", a mai spus Ţiriac.

Totul a început în urmă cu câteva luni, când directorul turneului de la Indian Wells, Raymond Moore, a declarat că fetele din WTA ar trebui să le mulţumească în genunchi lui Federer şi Nadal pentru că au ridicat acest sport şi că beneficiile financiare de care au parte se datorează în bună măsură băieţilor, Moore a fostat atacat din toate părţile şi a fost practic obligat să îşi dea demisia, precizează Adevărul.

Singurul care a aprobat comentariile lui Moore, până la Ţiriac, a fost Novak Djokovici, dar şi sârbul şi-a retractat parţial din declaraţii.

Într-un articol pe SB Nation, Ţiriac este aspru criticat pentru afirmaţiile sexiste. "Ce ne spune de fapt Ţiriac? Că îi plac femeile, că îi plac picioarele lungi, că poate fetele ar trebui să primească mai mulţi bani decât băieţii - dacă o merită. El de fapt răspunde la o întrebare cu o altă întrebare: De ce nu calculează el, de ce preferă să răspundă la o întrebare cu o altă întrebare. N-are rost să continuăm această dezbatere, atâta vreme cât organizatorii de turneu se concentrează pe picioarele fetelor sau îşi închipuie cum trebuie să stea în genunchi în faţa băieţilor. E insultător şi transformă aceste sportive minunate în bucăţi de carne cu picioare lungi"

 

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac WTA
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close