Antena 3 CNN Actualitate Ion Ţiriac, despre cursul leu-euro: Nu înţeleg de ce leul este atât de tare în momentul de faţă

Ion Ţiriac, despre cursul leu-euro: Nu înţeleg de ce leul este atât de tare în momentul de faţă

Ion Ţiriac, despre cursul leu-euro: Nu înţeleg de ce leul este atât de tare în momentul de faţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Dec 2013   •   11:40
Omul de afaceri Ion Ţiriac spune că întrebarea legată de evoluţia cursului leu-euro în 2014 este una dificilă, precizând că nu înţelege motivul pentru care moneda naţională este "atât de tare".
"Asta este o întrebare dificilă, aş prefera să nu mi-o puneţi, pentru că nu ştiu de ce leul este atât de tare. Explicaţi-mi şi mie de ce este leul atât de tare în momentul de faţă", a spus Ţiriac într-o emisiune televizată, fiind solicitat să ofere o estimare legată de evoluţia cursului, conform Mediafax.
Ţiriac afirma la finele lunii februarie, invitat în cadrul aceleiaşi emisiuni, că leul este supraevaluat şi va fi "o nenorocire" când va ajunge la o valoare mult mai slabă. La începutul lui 2012, omul de afaceri aprecia că evoluţia leului în raport cu euro este "un miracol".
BNR a anunţat vineri un curs de 4,4754 lei/euro. În luna ianuarie cursul mediu a fost de 4,3793 lei/euro, iar în 2012 cotaţia medie s-a plasat la 4,4560 lei/euro.
 

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac CURS emisiune evolutie BNR
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close