Antena 3 CNN Actualitate Ion Țiriac intervine în scandalul celor 1.000 de români infectați la abatorul din Germania. Descoperirea făcută de miliardar

Ion Țiriac intervine în scandalul celor 1.000 de români infectați la abatorul din Germania. Descoperirea făcută de miliardar

Ion Țiriac a sărit, sâmbătă, în apărarea magnatului neamț Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator acuzat că, din cauza condițiilor precare de muncă și de cazare, a favorizat apariția unui focar COVID-19 în apropiere de Dortmund.

Ion Țiriac intervine în scandalul celor 1.000 de români infectați la abatorul din Germania. Descoperirea făcută de miliardar
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    27 Iun 2020   •   11:45

Milionarul român afirmă câ îl cunoaște pe Clemens Tönnies de 30 de ani și că acesta i-a trimis statele de plată ale mai multor muncitori români de la acel abator pentru a se convinge că aceștia sunt plătiți corect.

"Eu pentru omul ăsta bag mâna în foc! Uitați, eu am statele de plată, fără nume și date, bineînțeles, ale mai multor muncitori români de acolo. Neamțul îi respectă pe oamenii săi, eu rar am văzut un om atât de serios. E corect ca publicul să știe niște lucruri. Știți că eu nu apar în presă cu declarații, nici nu mă interesează declarațiile mele, însă aș vrea să auzim faptele așa cum sunt, că, la greu, toată lumea se pornește pe cei care au probleme, cum i se întâmplă neamțului ăstuia acum.

Clemens Tönnies e cel mai mare măcelar din Europa cu fabrica lui unde are mii de angajați și taie zeci de mii de porci. Își plătește oamenii din fabrică, mă refer la muncitori, cu salarii de 3.000 de euro spre 2.000 de euro. Vorbesc în sume nete, atenție! Ion Țiriac: Ion Țiriac spune că ”Tönnies mi-a explicat de multă vreme sistemul de la ei", a spus Ion Țiriac pentru Libertatea.

Aproape o mie de români, care lucreză la un abator din Germania, au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat Ministerul de Externe. Mai exact, sunt 996 de cetățeni români infectați.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie.

Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea un număr de 3969 de cetățeni români.

Autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluția situației. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close