Antena 3 CNN Actualitate Ion Ţiriac, lovitură de proporții. A primit sute de milioane de euro

Ion Ţiriac, lovitură de proporții. A primit sute de milioane de euro

Compania IMG a anunţat astăzi finalizarea tranzacţiei de achiziţie a turneului de tenis Mutua Madrid şi a turneului de golf Acciona Open de España deţinut de Ion Ţiriac. Totul fusese anunțat încă din luna decembrie.

Ion Ţiriac, lovitură de proporții. A primit sute de milioane de euro
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    01 Apr 2022   •   20:29

Potrivit raportului anual al grupului Endeavour, din care face parte IMG, tranzacţia este de 360 milioane euro, la care se adaugă încă 30 milioane de euro care vor fi plătiţi în următorii doi ani, scrie Business Magazin.

Este pentru prima dată când apare această sumă, care este mult mai mare decât cea vehiculată iniţial în jurul a 250 milioane de euro.

Endeavour este un grup global care deţine mai multe active în domeniul entertainmentului şi sportului, listat la bursa de la New York. Conform informaţiilor vehiculate pe piaţă, Ion Ţiriac câştiga anual, în urma turneului de la Madrid, în jur de 30 milioane de euro.

Averea lui Ion Țiriac, dezvăluită de o publicație străină. Magnatul ar fi adunat mai mulți bani decât Messi și Ronaldo la un loc

S-au vehiculat multe informații, de-a lungul timpului, cu privire la veniturile lui Ion Țiriac. Unele adevărate, altele mai puțin adevărate. După ce miliardarul ar fi dezvăluit suma pe care o încasează de la stat lunar, într-un cerc de prieteni, respectiv, o pensie cu o valoare cuprinsă între 10.000 și 12.000 de lei, acum apar noi informații privind averea sa.

Se pare că miliardarul, în vârstă de 82 de ani, s-ar afla pe locul 3 în topul sportivilor cu cele mai mari averi. Ion Țiriac ar fi adunat nu mai puțin de 1,2 miliarde de dolari, conform unul clasament întocmit de jurnaliștii de la Sportbible.

Țiriac este depășit în acest top doar de Michael Jordan și de Vince McMahon. Conform acestei ierarhii, Ion Țiriac a adunat mai mulți bani decât au Lionel Messi și Cristiano Ronaldo la un loc.

    1. Michael Jordan (baschet): 2.2 miliarde de dolari
    2. Vince McMahon (wrestling): 1.6 miliarde de dolari
    3. Ion Ţiriac (tenis): 1.2 miliarde de dolari
    4. Anna Kasprzak (călărie): 1 miliard de dolari
    5. Tiger Woods (golf): 800 de milioane de dolari
    6. Eddie Jordan (pilot curse): 600 de milioane de dolari
    7. Junior Bridgeman (baschet): 600 de milioane de dolari
    8. Lionel Messi (fotbal): 600 de milioane de dolari
    9. Magic Johnson (fotbal): 600 de milioane de dolari
    10. Michael Schumacher (pilot curse): 600 de milioane de dolari
    11. Roger Staubach (fotbal american): 600 de milioane de dolari
    12. Cristiano Ronaldo (fotbal): 500 de milioane de dolari
    13. LeBron James (baschet): 500 de milioane de dolari
    14. David Beckham (fotbal): 450 de milioane de dolari
    15. Floyd Mayweather (box): 450 de milioane de dolari
    16. Roger Federer (tenis): 450 de milioane de dolari
    17. Greg Norman (golf): 400 de milioane de dolari
    18. Jack Nicklaus (golf): 400 de milioane de dolari
    19. Phil Mickelson (golf): 400 de milioane de dolari
    20. Shaquille O’Neal (baschet): 400 de milioane de dolari
    21. Dwayne ‘The Rock’ Johnson (wrestling): 400 de milioane de dolari
    22. Vinnie Johnson (baschet): 400 de milioane de dolari
    23. Alex Rodriguez (baseball): 350 de milioane de dolari
    24. Dale Earnhardt Jr (pilot curse): 300 de milioane de dolari
    25. George Foreman (box): 300 de milioane de dolari
    26. Lewis Hamilton (pilot curse): 285 de milioane de dolari
    27. Fernando Alonso (pilot curse): 265 de milioane de dolari
    28. Gary Player (golf): 250 de milioane de dolari
    29. Grant Hill (baschet): 250 de milioane de dolari
    30. Kim Raikkonen (pilot curse): 250 de milioane de dolari

Cum a pierdut Ion Ţiriac într-o seară toţi banii la cazino. "A pariat de 13 ori la rând"

Jurnaliștii americani au scos la suprafață o poveste fabuloasă care îl are ca protagonist pe celebrul miliardar Ion Ţiriac. După ce a obținut un premiu substanțial la un turneu, fostul mare tenismen a vrut să-și înmulțeacă banii pariind într-un cazino.

În anii 60′, Ţiriac ar fi mers cu 600 de dolari obţinuţi de la un turneu de tenis, pentru a-i înmulţi. Din păcate, în acea seară, fostul jucător de tenis nu a avut deloc noroc. Acesta a pierdut toţi banii, după ce a pariat de 13 ori la rând pe numărul 13 la ruletă, potrivit realitateasportiva.net.

"În 1968, cel mai bun an al său, Ion Țiriac a câștigat 5.000 de dolari din premii. La mijocul anilor ’60 a mers la mesele de joc din San Juan și a pierdut toți banii din buzunar pariând 13 negru de 13 ori la rând. Erau 600 de dolari, mărunțiș pentru Michael Jordan, dar o avere pentru alții.

Şi-a valorificat imaginea de cel mai faimos export românesc după Ilie Năstase și Nadia Comaneci! Ion Țiriac a lansat o bancă de succes care i-a purtat numele, prima bancă comercială privată post-comunistă din România, devenind asociat al Siemens, dar şi al companiei producătoare de automobile Mercedes-Benz!”, au scris jurnaliștii de la "New York Times".

De ce Ion Țiriac nu zâmbește niciodată. Motivul, dezvăluit în presa din SUA

Ion Țiriac este considerat a fi o persoană destul de rece. Recent, jurnaliștii din SUA au dezvăluit motivul pentru care magnatul român în vârstă de 82 de ani nu zâmbește niciodată.

Într-un articol memorabil, jurnaliștii prestigioasei publicații New York Times au scris despre motivul pentru care Ion Țiriac nu zâmbește niciodată.

Milionarul român a fost protagonistul unui episod elocvent pe vremea când îl manageria pe Boris Becker: „Fotograful îl ruga pe Ion Tiriac să zâmbească, dar nu zâmbește, pentru că are o imagine de protejat! Prietenii lui spun că nu i-au văzut niciodată dinții!

Dar Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o aliură ceva mai blândă. Înainte de a deveni un Svengali pentru Boris Becker, un manager de tenis multimilionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete precum Rod Laver și Stan Smith”.
Drama uriașă trăită de Ion Țiriac în copilărie

În copilăria sa, Ion Țiriac a avut parte de multe drame, însă a știut de fiecare dată cum să meargă mai departe.

„Tatăl său a murit de o boală necruțătoare, pe când Ion Țiriac avea doar 11 ani, iar mama sa lucra într-o fabrică, pentru a întreține familia. A fost un copil campion la tenis de masă și jucător olimpic de hochei pe gheață în România, apoi s-a alăturat circuitului de tenis!

Înainte de a deveni om de afaceri, era cunoscut ca un tip excentric, care conducea motociclete, alerga după fotomodele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care și-a motivat compatriotul și partenerul de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase”, au mai scris jurnaliștii americani despre Ion Țiriac, potrivit Prosport.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close