Antena 3 CNN Actualitate Ion Ţiriac: România ar putea depăşi criza la sfârşitul anului 2010 (VIDEO)

Ion Ţiriac: România ar putea depăşi criza la sfârşitul anului 2010 (VIDEO)

Ion Ţiriac: România ar putea depăşi criza la sfârşitul anului 2010 (VIDEO)
Sursa foto: Ion Tiriac
13 Sep 2009   •   14:32

Primul român care a intrat în Topul miliardarilor revistei Forbes, Ion Ţiriac, a vorbit despre criza financiară prin care trece ţara noastră, sâmbătă seara, în cadrul emisiunii Q&A, moderată de Alessandra Stoicescu. Omul de afaceri este de părere că lucrătorii şi sindicaliştii din sistemul bugetar ar trebui să aibă mai multă înţelegere şi să realizeze că fondurile din bugetul de stat sunt insuficiente pentru a susţine toate majorările salariale pe care aceştia le revendică.

?După părerea mea, cineva ar trebui, cineva cu funcţia respectivă, ar trebui să le spună acestor bugetari, acestor oameni, realitatea în faţă. Asta e realitatea în ziua de astăzi, ăştia sunt banii şi mai mulţi nu sunt?, a spus Ion Ţiriac. El a amintit că, deşi situaţia este dificilă, sfârşitul crizei financiare este deja previzibil, în condiţiile în care statele puternice, precum Statele Unite, Franţa sau Germania, dau deja semne de revenire. În ceea ce priveşte România, Ion Ţiriac crede că aceasta va depăşi perioada dificilă abia la sfârşitul anului 2010.

Întrebat despre oportunitatea şi eficienţa împrumuturilor pe care ţara noastră l-a făcut la Fondul Monetar Internaţional, Ion Ţiriac a răspuns: ?Dacă vrei să intri slugă în următorii 10 ? 20 de ani poţi să o faci. Depinde acum în ce măsură?. El a adăugat că destinaţia banilor proveniţi din aceste împrumuturi ar trebui să fie refacerea infrastructurii şi nu plata pensiilor şi a salariilor bugetarilor.



Cu privire la o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, Ion Ţiriac a declarat că nu va face niciodată acest pas. ?20 de ani am fost consecvent şi v-o spun încă o dată. Chiar mulţumesc că m-aţi întrebat, pentru că de fiecare dată înainte de alegeri mi se întâmplă ceva: ori am furat casa, ori fiul meu e drogat...?, a adăugat el. Mai mult, întrebat care este candidatul ideal pentru funcţia de preşedinte, el a răspuns că ?nici dacă aş şti nu v-aş spune?.



Ion Ţiriac a vorbit şi despre faptul că opinia publică îl consideră de multe ori un om zgârcit. El a răspuns că această etichetă vine ca urmare a faptului că, de-a lungul timpului, nu şi-a făcut publice acţiunile sociale şi caritabile. Excepţie a fost doar satul de copii, pus pe picioare la începutul anilor '90. Ţiriac şi-a exprimat însă dezamăgirea că, în anii scurşi de la demararea acelui proiect, nici un alt om de afaceri nu i-a urmat exemplul.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac Q&A Alessandra Stoicescu
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close