Antena 3 CNN Actualitate Cât primește Ion Țiriac lunar de la stat. Miliardarul nu și-a ridicat pensia încă din 1999

Cât primește Ion Țiriac lunar de la stat. Miliardarul nu și-a ridicat pensia încă din 1999

S-au vehiculat multe informații, de-a lungul timpului, cu privire la veniturile lui Ion Țiriac. Unele adevărate, altele mai puțin adevărate.

Cât primește Ion Țiriac lunar de la stat. Miliardarul nu și-a ridicat pensia încă din 1999
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    08 Dec 2021   •   14:11

Se pare însă că miliardarul ar fi dezvăluit suma pe care o încasează de la stat lunar, într-un cerc de prieteni. Potrivit acestora, Țiriac ar avea o pensie cu o valoare cuprinsă între 10.000 și 12.000 de lei. 

Ce este și mai surprinzător este faptul că acesta nu și-ar fi ridicat pensia încă din anul 1999, suma strânsă până în acest moment fiind într-un cont bancar, scrie Impact.ro

Ion Țiriac a fost mereu discret în privința veniturilor sale, astfel încât nu a făcut niciodată public venitul său.

În urmă cu câteva luni, după ce guvernul a anunțat că va majora pensiile cu 14%, Ion Țiriac a declarat că nu înțelege decizia guvernanților. Miliardarul este de părere că măsura ar fi complet nejustificată și de aceea face o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: ”Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta”. Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vă învaţă cum să calculaţi cu cât vă creşte pensia din 1 ianuarie 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu calcule exclusive privind pensia de anul viitor, la Antena 3. Oficialul ne spune cum puteţi să vă calculaţi singuri ce majorare veţi primi de la 1 ianuarie 2022 la pensie, odată ce punctul de pensie va creşte cu 10%. 

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close