Antena 3 CNN Actualitate Ionuţ Budişteanu, geniul matematicii, a fost premiat de premierul Victor Ponta

Ionuţ Budişteanu, geniul matematicii, a fost premiat de premierul Victor Ponta

Ionuţ Budişteanu, geniul matematicii, a fost premiat de premierul Victor Ponta
de S.T.    |    29 Mai 2013   •   13:06

Ionuţ Budişteanu are 19 ani şi este unul dintre tinerii sclipitori care ne fac mândri că suntem români. Acesta a fost premiat la Palatul Victoriei de premierul Victor Ponta.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts va denumi un asteroid cu numele tânărului inventator român Ionuţ Budişteanu. Onoarea îi va fi acordată românului, după ce a câştigat premiul cel mare la Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Tehnologie.

Cu invenţia sa extraordinară, o maşină cu radar 3D, care se conduce singură, concepută special pentru persoanele nevăzătoare, românul a reuşit să cucerească lumea.  

În urmă cu trei ani, vâlceanul Ionuţ Budişteanu a fost remarcat de fundaţia Dan Voiculescu. A dovedit de mai multe ori că bursa primită a fost o investiţie în inteligenţă.

"Ionuţ Budişteanu are 16 ani şi e specializat în software şi altgoritmi. (...) Programele au fost concepute pentru a veni în sprijinul elevilor, atunci când sunt nevoiţi să înveţe noţiuni abstracte, precum reţelele neuronale sau algoritmii informatici. A creat programe care pot fi folosite pentru accesarea la distanţă a unui calculator, util în supravegherea unui copil sau care au capacitatea de a recunoaşte scrisul de mână, chipurile sau vocile. Un alt proiect la care a lucrat este cel folosit pentru localizarea calculatoarelor furate" - scria în 2010 Dan Voiculescu pe blogul său.

Între timp, succesele lui Ionuţ i-au adus recunoaştere internaţională.

Citeşte şi:

Gestul de patriotism făcut de tânărul român care a impresionat lumea cu invenţia lui

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close