Antena 3 CNN Actualitate Ionuț Budișteanu le vine de hac spărgătorilor de bancomate. Ce a creat inventatorul

Ionuț Budișteanu le vine de hac spărgătorilor de bancomate. Ce a creat inventatorul

Ionuț Budișteanu le vine de hac spărgătorilor de bancomate. Ce a creat inventatorul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Noi 2014   •   23:44
Tânărul inventator vâlcean Ionuț Budișeanu va prezenta la Salonul de Invenții de la Bruxelles un dispozitiv care poate recunoaște un infractor care poartă cagulă, în timp ce acesta încearcă să spargă un bancomat.
 
"Am fost calificat să reprezint România cu o invenție la Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles, alături de alte echipe din țară. Eu voi prezenta un dispozitiv electronic care încearcă să recunoască persoanele care poartă cagulă și jefuiesc un bancomat, cu un flex sau polidisc. Ideea mi-a venit după ce am văzut mai multe știri care prezentau astfel de jafuri, știu că și la Râmnicu Vâlcea a fost un astfel de caz, iar poliția a pierdut mult timp până a reușit să-i identifice pe infractori", a declarat Ionuț Budișteanu, potrivit Agerpres.
 
Inventatorii și cercetătorii români participă la a 63-a ediție a Concursului internațional Bruxelles - EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA. 
 
România va fi prezentă cu 25 de invenții care vor fi expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educației Naționale (MEN).

×
Subiecte în articol: ionut budisteanu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close