Antena 3 Actualitate Iosif Mihai Puwak, soţul fostului ministru PSD al Integrării, condamnat la închisoare pentru corupţie

Iosif Mihai Puwak, soţul fostului ministru PSD al Integrării, condamnat la închisoare pentru corupţie

04 Iun 2009   •   13:17
Iosif Mihai Puwak, soţul fostului ministru PSD al Integrării, condamnat la închisoare pentru corupţie
Sursa foto: puwak

Iosif Mihai Puwak - soţul lui Hildegard Puwak, fost ministru PSD al Integrării Europene - a fost condamnat, definitiv, la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare - pentru corupţie. Tribunalul Bucureşti a dispus şi interzicerea unor drepturi civile ale acestuia, pentru următorii doi ani.

Iosif Mihai Puwak a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia că a schimbat, în mod repetat, destinaţia legală unor fonduri din bugetul Comunităţii Europene, în perioada 2001, 2002.

Din decembrie 2003, după ce Hildegard Puwak şi-a dat demisia din funcţia de ministru, Parchetul Naţional Anticorupţie -de la acea vreme , a închis dosarul în care erau judecaţi atât soţul cât şi fiul acesteia. Ulterior, însă în 2005, DNA a redeschis dosarul privind afacerile familiei fostului ministru al Integrării Europene, la cererea şefului instituţiei, Daniel Morar.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close