Antena 3 CNN Actualitate Ipoteză-şoc: Român implicat în atentatul asupra procurorului bulgar

Ipoteză-şoc: Român implicat în atentatul asupra procurorului bulgar

Atentatul asupra procurorului general al Bulgariei ar fi fost pus la cale de o grupare criminală, din care ar face parte și un român.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   19:42

Luni, procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv, la trecerea mașinii sale oficiale.

În cadrul unei conferințe de presă, procurorul general al Bulgariei vorbea despre o grupare criminală, care ar încerca să destabilizeze Procuratura, organele judiciare și lupta anticorupție din Bulgaria. 

S-a menționat, de asemenea, în discursurile publice și în comunicatele de presă, faptul că cei care fac parte din această grupare au început să-i elimine pe procurorii pe care nu i-au putut cumpăra.

Astfel, au fost comise cinci crime și o tentativă de asasinat asupra unui ofițer de Poliție. 

Citește și: Atentat în Bulgaria, care l-a vizat pe procurorul general: "Bomba era clar menită să ucidă"

Mai mult, din această grupare criminală, care ar fi organizat un complot chiar împotriva procurorului general al Bulgariei, ar face parte și un român.

Românul a fost arestat în 2019, la Sofia, pentru șantaj, iar după acest atentat, presa din Bulgaria se întreabă dacă cei care au pus la cale acestă tentativă criminală sunt cei despre care vorbea procurorul general.

Presa din Bulgaria a mai dezvăluit că au fost dispuse 15 percheziții în capitală și în localitățile învecinate.

×
Subiecte în articol: atentat procuror bulgar
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close