Antena 3 CNN Actualitate Ipoteză-șoc în cazul lui Daniel Horodniceanu. Șeful DIICOT ar putea renunța la funcție

Ipoteză-șoc în cazul lui Daniel Horodniceanu. Șeful DIICOT ar putea renunța la funcție

Ipoteză-șoc în cazul lui Daniel Horodniceanu. Șeful DIICOT ar putea renunța la funcție
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
15 Mar 2018   •   19:32

Procurorului Daniel Horodniceanu îi expiră în luna mai a acestui an mandatul de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Deocamdată, acesta nu a anunţat dacă îşi doreşte încă un mandat, aşa cum îi piermite legea.

În schimb, în şedinţa de vineri a Secţiei de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se va analiza o cerere de întoarcere pe o funcţie de execuţie în cadrul DIICOT Iaşi.

Procedura urmată de Horodniceanu nu înseamnă automat că acesta nu va candida pentru un nou mandat de şef DIICOT. Acesta a dorit însă să-şi asigure viitorul în cazul în care nu va mai ocupa încă trei ani actuala funcţie.

Potrivit legii, numirea în funcţia de procuror şef DIICOT este făcută de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dacă actualul proiect al Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, aflat în dezbatere în Parlament, ar intra în vigoare, preşedintele României ar putea refuza o singură dată, motivat, propunerea pentru şefia marilor parchete.

×
Subiecte în articol: DIICOT cerere
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close