Antena 3 CNN Actualitate Ipoteză șocantă în scandalul din Sănătate. Răzvan Savaliuc, dezvăluiri despre firmele serviciilor de informații

Ipoteză șocantă în scandalul din Sănătate. Răzvan Savaliuc, dezvăluiri despre firmele serviciilor de informații

Ipoteză șocantă în scandalul din Sănătate. Răzvan Savaliuc, dezvăluiri despre firmele serviciilor de informații
16 Mai 2016   •   20:30

Preşedintele Senatului şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că există suspiciuni că în spatele firmei Hexi Pharma "s-ar afla inclusiv un serviciu secret", afirmând că va solicita Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice "dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România".

"Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs, este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal", a spus Tăriceanu.

Declarațiile suprinzătoare ale președintelui Senatului au fost comentate în emisiunea ''La ordinea zilei'' de Dana Grecu și invitații săi.

Radu Tudor spune că o investigație ar trebui făcută pornind de la aceste declarații și, în acest sens, există două comisii de control în Parlament: Comisia de control asupra SRI și Comisie de Control a SIE.

''Dacă vrei să folosești aceste comisii într-o țară democratică, le folosești, dacă nu, le pui în fereastră și spui: uite avem și noi comisii. Altfel, cu alte structuri, există Comisia de Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională din Senat și Camera Deputaților care, în general, au cam aceleași utilități, respectiv: zero. Nu-și exercită sub nicio formă actul de control asupra unor instituții din domeniul siguranței naționale. Povestea asta conține atât de multe nebuloase și atât de multe presupuneri încât discuția e relevantă doar prin prisma faptului că afirmația e făcută de șeful Senatului'', a spus Radu Tudor.

Răzvan Savaliuc a dezvăluit că în 2004 serviciilor li s-a dat voie să facă operațiuni speciale, adică... afaceri. Apoi acest lucru a fost interzis de UE, însă niciodată nu s-a aflat care au fost de fapt aceste firme.

''În 2004 li s-a dat voie printr-o lege, printr-un articol meștesugit, serviciilor speciale să facă operațiuni speciale, adică să facă afaceri pe diferite firme ca să-și acopere din profiturile realizate pe aceste firme anumite operațiuni. Din 2007 când am intrat în Uniunea Europeană au venit cei de afară și ne-ai spus stop cu firmele de servicii. Totdeauna unde au existat firme ale serviciilor băieții au uitat de interesul național și au devenit prioritare pentru ei buzunarele. Și s-a luat dreptul serviciilor... dar niciodată vreo comisie de la noi nu a dat publicității ce firme au avut serviciile de la noi'', a spus Răzvan Savaliuc.

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close