Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Calinic introduce testarea antialcool la mănăstire! Cum s-a ajuns la o așa măsură

ÎPS Calinic introduce testarea antialcool la mănăstire! Cum s-a ajuns la o așa măsură

Momente tragi-comice într-o mânăstire din Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Conform unui anunţ făcut de ÎPS Calinic, în lăcașul sfânt se vor face, zilnic, testări cu aparatul alcooltest!

ÎPS Calinic introduce testarea antialcool la mănăstire! Cum s-a ajuns la o așa măsură
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   11:30

Totul a pornit după ce soția unuia din angajații mănăstirii s-a plâns că omul vine acasă beat după orele de muncă în lăcașul Domnului. Femeia a dat vina pe călugării care i-ar fi asigurat bărbatului  licorile bahice, aflate din belșug în beciurile mănăstirești. 

Disperată, femeia a reclamat cele petrecute în lăcașul de cult, ea postându-și oful inclusiv pe internet, pe pagina arhiepiscopiei. 

„Bună seara! Vă rog din suflet să mă lămuriți și pe mine cum se poate că la o mănăstire muncitorii să fie mai mereu în stare de ebrietate? Sunt soția unuia dintre muncitori, iar de fiecare dată când vine acasă beat sunt probleme în familie. E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri.
Pe lângă faptul că sunt muncitori care nu sunt angajați și care se pot accidenta la locul de muncă, mai fac rost foarte ușor de băutură din depozitul mănăstirii (a nu se înțelege că şi-o procură singuri, le este dată de către cei responsabili cu depozitarea). Poate reușiți să luați nişte măsuri. Știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva. Nu este deloc ușor când vin copiii acasă și plâng că îi face tatăl lor de râs prin sat atunci când este beat. Până a lucra la mănăstire consuma alcool aproximativ o dată la doi ani. Nu mă aștept să vină spunând rugăciuni acasă (deși nu ar fi rău), dar poate nu ar strica să aducă banii munciți din greu în familie (și nu neapărat mie, pentru că și eu lucrez și am salariul meu). Vă mulțumesc anticipat.”

ÎPS Calinic introduce verificarea cu etilotestul  

Pe fază, ÎPS Calinic și-a arătat mâhnirea față de cele relatate de femeie şi a decis ca la mânăstirea respectivă să fie introdusă testarea cu aparatul alcooltest pentru angajați.

„Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. Conducerea acelei mănăstiri vă asigură că, împreună cu cei responsabili, va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această patimă”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, atrăgând atenția că se va proceda la verificarea cu ajutorul etilotestului.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close