Antena 3 CNN Actualitate Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Arhiepiscopia Sucevei

Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Arhiepiscopia Sucevei

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților va fi înmormântat vineri. Sicriul a fost depus miercuri seara la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.a

Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Arhiepiscopia Sucevei
Sursa foto: Hepta/ captura video
20 Mai 2020   •   19:58

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte.

Miercuri seara, sicriul a ajuns la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

"Mi-ar plăcea să vorbim despre ceea ce a însemnat el pentru Biserica Ortodoxă Română în ciuda destul de multor controverse legate de el. A fost un călugăr și un preot foarte iubit de oameni - și nu numai de cei din Bucovina.

A fost un călugăr care și-a văzut de treabă, ca să spun așa, folosind un cuvânt nu tocmai ortodox. Pur și simplu și-a făcut treaba și a slujit așa cum ar trebui să slujească fiecare preot. În mod normal atunci când moare un preot - și vorbesc de un preot normal, darămite de un înalt prelat, ar fi trebuit să fie o slujbă specială, să stea trei zile în biserică, preoții să facă trei liturghii, să fie înmormântat în veșminte de sărbătoare, în ziua înmormântării ar fi trebuit să fie ocolită biserica de tre ori, ca în Vinerea Mare, și să se cânte Hristos a Înviat. Presupun că în situația în care suntem acum acest lucru nu se poate întâmpla.

Ceea ce este însă important pentru cei care l-au iubit și vor să-și ia rămas bun e că ei pot participa la slujbă de afară, din câte am înțeles", a spus Mirela Voicu, într-o intervenție telefonică în emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv.

Îps Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa în secţia ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, din cauza coronavirusului.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close