Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie s-a rugat, la Constanţa a plouat. Ce mesaj are Arhiepiscopul Tomisului pentru cei care l-au ironizat

ÎPS Teodosie s-a rugat, la Constanţa a plouat. Ce mesaj are Arhiepiscopul Tomisului pentru cei care l-au ironizat

La doar o zi după ce Înalt Preasfinţitul Teodosie s-a rugat pentru ploaie la Constanţa, o furtună extrem de puternică a făcut prăpăd în judeţ. Arhiepiscopul Tomisului spune că Dumnezeu a ascultat rugăciunile, care vor continua şi în zilele următoare.

ÎPS Teodosie s-a rugat, la Constanţa a plouat. Ce mesaj are Arhiepiscopul Tomisului pentru cei care l-au ironizat
Sursa foto: Antena 3/Arhiepiscopia Tomisului - Facebook
de Iulia Gorgorin    |    17 Iul 2022   •   14:07

Din mijlocul câmpurilor pârjolite, arhiepiscopul Teodosie s-a rugat împreună cu oamenii, pentru ca ploaia să salveze culturile de pe ogoarele uscate.

În genunchi, din mijlocul câmpurilor, acesta a cerut ajutorul lui Dumnezeu. O zi mai târziu, Constanţa s-a afat sub cod portocaliu de vremea rea, iar autorităţile au emis şi un mesaj RO-ALERT.

ÎPS Teodosie: "Rugăciunile vor continua. Trebuie să cerem iertarea păcatelor!"

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie,  a vorbit, astăzi, în exclusivitate despre ajutorul divin primit de la Dumnezeu.

"Rugăciunile vor continua, afară vom ieşi de trei ori pe săptămână, luni, miercuri, vineri, şi nu numai eu, cât şi părinţii stareţi, maicile stareţe cu părinţii duhovnici, dar şi preoţii de la sate. Cu toţii ies în aceste zile afară, dar şi în fiecare zi, în biserică vom spune rugăciuni de ploaie. Ploaia este o necesitate şi ştim că atunci când este secetă sau prea multă ploaie, din pricina păcatelor noastre se produc aceste dezechilibre.

Acuma, dacă vine ploaie prea multă, nu e bine nici aşa. Ştie Dumnezeu ce avem nevoie. Noi trebuie să îi cerem iertarea păcatelor, să ne căim pentru nerecunoștință noastră pentru câte ne-a dăruit, să îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute, să trecem aceste vremuri atât de frământate şi referitoare la ploaie, război, boală, că toate sunt nişte pagube. Ba nu avem curent electric, iată, toate sunt nişte calamităţi, pentru care rugăm pe Dumnezeu să ne dea nouă tuturor iertare de păcate şi ajutor.

Ce mesaj are Arhiepiscopul Tomisului pentru cei care l-au ironizat

După rugăciunile făcute de Arhiepiscopului Tomisului şi după ploaia puternică, au apărut controverse în mediul online.

Pe reţelele de socializate, internauţii au avut multe schimbări replici. În timp ce unii susţineau că ploaia a venit datorită rugăciunii, alţii se amuzau pe acest subiect.

 Mai mult decât atât, a fost făcută şi o postare însoţită de o poză, care demonstra faptul că în oraş chiar a venit ploaia.

"Nu doar eu fac aceste rugăciuni. Chiar Patriarhia îndeamnă să facem aceste rugăciuni şi fac şi alţii. Toţi ierarhii şi preoţii facem aceste rugăciuni. Pentru cei nu înţeleg sau iau în derâdere, atât le spun. Dumnezeu există, este cea mai puternică realitate care există şi trebuie să ne ţinem de relaţia cu Dumnezeu, că noi aparţinem Lui Dumnezeu, suntem persoane de relaţie cu Dumnezeu.

Fără Dumnezeu, personalitatea noastră diminuează şi noi înşine ne îndreptăm spre dezastru, cum au fost atâtea dezastre şi prin rugăciuni s-au produs atâtea întoarceri ale Lui Dumnezeu, cu dragoste faţă de noi şi ne-a miluit şi izbăvit de multe necazuri. Dumnezeu să îi mângâie pe toţi, să le dea cunoştinţă, ca toţi să se bucure", a spus ÎPS Teodosie, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie ploaie Constanța rugaciuni
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close