Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie: ”E mare păcat să mergi la catolici”. Reacţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti

ÎPS Teodosie: ”E mare păcat să mergi la catolici”. Reacţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti

IPS Teodosie a declarat într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică. În replică, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti spune că ei îi îndeamnă pe credincioşi să meargă la cea mai apropiată biserică creştină...

ÎPS Teodosie: ”E mare păcat să mergi la catolici”. Reacţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    02 Oct 2020   •   22:45

Declaraţia controversată a lui ÎPS Teodosie a fost făcută după ce un ascultător român care locuieşte în Anglia a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, dat fiind că în zona sa nu sunt biserici ortodoxe, scrie Adevărul.

„E mare păcat. Duceți-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe ruseşti… sârbească, depinde”, a adăugat spus ierarhul Tomisului. 

Reacţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti

„Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât mulţi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creştină cea mai apropiată”, a afirmat Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, potrivit Mediafax.

Acesta spune că „poate” ar fi nevoie de o reacție a Patriarhiei.

„În relaţiile pe care noi le avem cu Biserica Ortodoxă există un climat totuşi suficient de calm, de liniştit, şi poate aşteptăm o reacţie din partea Patriarhei, poate o dezicere, vis-à-vis de această declaraţie a IPS Teodosie. În general, Biserica Ortodoxă cultivă românismul, naţionalismul şi pe bună dreptate, dar o astfel de declaraţie, atât de tranşantă, parcă merge puţin cam departe”, a menţionat purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

De la începutul pandemiei, IPS Teodosie a fost in centrul mai multor scandaluri, sfidând de mai multe ori normele de protectie impuse de autoritati. Pe 27 mai a organizat şi o slujbă de Înviere, unde a împărţit lumina credincioşilor fără să poarte mască atât el, cât şi preoţii care îl însoţeau.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close