Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie: Am cerut autorităților ca noaptea să puteți veni la biserică. Prefectul de Constanța neagă

ÎPS Teodosie: Am cerut autorităților ca noaptea să puteți veni la biserică. Prefectul de Constanța neagă

ÎPS Teodosie îi invită pe credincioși la slujbele din Postul Paștelui, precizând că a cerut autorităților ca noapte oamenii să poate veni la biserică, dar prefectul județului Constanța îl contrazice.

ÎPS Teodosie: Am cerut autorităților ca noaptea să puteți veni la biserică. Prefectul de Constanța neagă
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    23 Mar 2021   •   17:26

În ciuda restricțiilor de circulație pe timp de noapte, ce se aplică în toată țara, ÎPS Teodosie îi cheamă pe credincioși la slujbele ținute atât ziua, cât și noaptea, în Postul Paștelui.

Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis enoriașilor că îi așteaptă în lăcașul de cult, la slujbele ținute pe durate nopții, atunci când sunt pomeniți morții și susține că le-a cerut voie autorităților constănțene.

”Am cerut la autorități să ne dea voie și am luat o hotărâre și nu veți avea probleme. Am cerut să aveți pe propria răspundere și acestă nevoie de a veni la biserică și în aceste zile, joi și sâmbătă și în sâmbetele de dimineață. Sigur vom cere și pentru Denii și pentru Înviere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Pe de altă parte, prefectul județului Constanța îl contrazice, precizând că Arhiepiscopului Tomisului i s-a adus la cunoștință faptul că există un cadru legal, ce se aplică tot teritoriul țării.

”Lui ÎPS Teodosie i s-a comunicat că există un cadru legal, aplicabil pe întreg teritoriul naţional. Sunt convins că, după un an de pandemie, constănţenii au înţelepciunea necesară să facă tot posibilul să se ţină departe de virus şi, implicit, departe de suferinţă.

Aş completa, spunând că e şi o obligaţie morală pe care au, faţă de cei dragi, dar şi faţă de ei înşişi. Este alegerea fiecăruia cum îşi va petrece sărbătorile”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, potrivit Adevărul.

ÎPS Teodosie: Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu

La începutul lunii martie, ÎPS Teodosie susținea că bisericile nu se vor închide din cauza pandemiei de COVID-19, după ce în spațiul public apăruseră discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2.

”Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința.

Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm.

Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, declara la acel moment Arhiepiscopul Tomisului.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Constanța biserica
Parteneri
Vreme capricioasă de Paşte şi 1 Mai 2024. ANM: Semnal privind temperaturile
x close