Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie nu se lasă! Preşedintele Iohannis şi premierul Orban, invitaţi la peştera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie nu se lasă! Preşedintele Iohannis şi premierul Orban, invitaţi la peştera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, nu cedează în disputa privind pelerinajul la Sfântl Andrei. Ierarhul BOR îi invită pe Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban la pelerinajul din locurile sfinte ale primului apostol ce i-a creştinat pe români.

ÎPS Teodosie nu se lasă! Preşedintele Iohannis şi premierul Orban, invitaţi la peştera Sfântului Andrei
de Gabriel Dano    |    28 Noi 2020   •   15:00

”Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, invită autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei” - a anunţat Arhiepiscopia Tomisului.

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfântul Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Procesiunile la Sfântul Andrei, interzise de autorităţi

Guvernul României a interzis procesiunile și pelerinajele religioase, iar asta afectează inclusiv sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Patriarhia Română a cerut ca autoritățile să facă o concesie și să autorizeze pelerinajul de la Constanța, de la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin.

×
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close