Antena 3 CNN Actualitate Ipsos Interactive şi reprezentantul legal, urmăriţi penal în cazul decesului Ramonei Cîciu

Ipsos Interactive şi reprezentantul legal, urmăriţi penal în cazul decesului Ramonei Cîciu

Ipsos Interactive şi reprezentantul legal, urmăriţi penal în cazul decesului Ramonei Cîciu
Sursa foto: Foto: infoo.ro
de N.B.    |    10 Oct 2011   •   23:01

Compania Ipsos Interactive şi reprezentantul legal al acesteia vor fi urmăriţi penal încazul Ramonei Cîciu, care a decedat în martie 2010, după ce i s-a făcut rău la serviciu. Instanţa a dispus casarea deciziei iniţiale a procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, informează Mediafax.

Judecătoria Sectorului 6 a admis o plângere formulată de soţul Ramonei Cîciu împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale. Odată cu admiterea acţiunii lui Marius Cîciu, instanţa a dispus trimiterea cauzei la parchet pentru începerea urmăririi penale faţă de SC Ipsos Interactive Services SRL şi faţă de Maria-Cristina Mihoc, reprezentant legal al companiei.

"Neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unul la doi ani sau cu amendă" arată primul dintre textele de lege invocate de instanţă.

Cel de-al doilea text invocat prevede că pentru fapta săvârşită din culpă se aplică o pedeapsă de la trei luni la un an de închisoare sau amendă.

Ramona Cîciu a murit anul trecut în martie, în timp ce lucra ca programator pentru SC Ipsos Interactive Services SRL. Ea a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în comă profundă, după ce i s-a făcut rău în timpul programului de lucru. În 27 aprilie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de SC Ipsos Interactive Services SRL şi reprezentantul legal Maria-Cristina Mihoc.

×
Subiecte în articol: deces urmarire penala
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close