x close

Irina Socol, fosta șefa a Siveco, a fost condamnată doi ani și șase luni de închisoare

de S.T.    |    03 Mai 2016   •   12:27
Irina Socol, fosta șefa a Siveco, a fost condamnată doi ani și șase luni de închisoare Foto: Agerpres

Fostul președinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată definitiv marți de Curtea de Apel București la doi ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Inițial, Irina Socol a fost condamnată la trei ani și șase luni închisoare în iulie 2015 de către Tribunalul București, pedeapsă redusă acum la doi ani și jumătate de către Curtea de Apel București. Din cei doi ani și șase luni se va scădea perioada cât Irina Socol a stat în arest preventiv (9 septembrie 2014 — 3 noiembrie 2014) și în arest la domiciliu (de la 3 noiembrie 2014 până în prezent).

Pedepse reduse au primit și ceilalți inculpați din acest dosar: Aurora Ecaterina Crusti — 2 ani și 6 închisoare cu executare (de la 6 ani și 6 luni), Tiberiu Grabany — 3 ani închisoare cu executare (de la 6 ani închisoare), Dumitru Constantinescu — 3 ani închisoare (de la 6 ani închisoare).

În același dosar, Mihai Valentina Gogu și Mihai Nicolae Gogu au fost condamnați la doi ani închisoare cu suspendare.

Pe latură civilă, instanța a constatat că inculpații au plătit prejudiciul din acest dosar, astfel încât a fost ridicat sechestrul asigurător, inclusiv pe conturile bancare are Irinei Socol.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014 de către procurorii Parchetului Curții de Apel București, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înființat-o, Siveco România. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
Parteneri
sati