Antena 3 CNN Actualitate Irina Tănase, audiată ca martor în cazul Tel Drum: "A vrut să mă cunoască procurorul. Liviu Dragnea, supus torturii"

Irina Tănase, audiată ca martor în cazul Tel Drum: "A vrut să mă cunoască procurorul. Liviu Dragnea, supus torturii"

Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD, a fost chemată marţi la DNA, pentru a da declaraţii ca martor în cazul Tel Drum.

Irina Tănase, audiată ca martor în cazul Tel Drum: "A vrut să mă cunoască procurorul. Liviu Dragnea, supus torturii"
de Roxana Ciucă    |    29 Dec 2020   •   12:08

La ieşirea de la DNA, Irina Tănase a declarat, în exclusivitate, la Antena 3, că nu a dat declaraţii în dosar, pentru că pe vremea aceea avea opt ani şi, probabil, procurorul de caz a vrut doar să o cunoască.

"Am fost citată în calitate de martor în dosarul Tel Drum. Nu ştiu ce a vrut să afle de la mine, nu am dat declaraţii, cred că a vrut dânsa să ne cunoaştem", a spus ironic, Irina Tănase, marţi, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, adăugând că aceasta este o "răzbunare a sistemului".

Irina Tănase, ironică: Voia procurorul să mă cunoască

"Există un articol în Codul de procedură penală care îmi permite să nu dau declaraţii. Acolo e vorba de fapte de când aveam eu 8 ani", a explicat logodnica lui Dragnea.

Irina Tănase a adăugat că nu poate să considere o "coincidenţă" faptul că pe 22 decembrie ieşea şi vorbea despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea, iar după o zi, familia ei şi a fostului şef al PSD au fost citate în acest dosar.

Irina Tănase, audiată ca martor în cazul Tel Drum

"Nu pot că consider o coincidenţă că pe 22 decembrie spuneam că lui Liviu îi este pusă viaţa în pericol şi pe 23 s-au scris citaţiile către toată familia. O pot considera o pedeapsă sau o răzbunare a sistemului asupra noastră pentru că am îndrăznit să vorbim despre situaţia în care este acesta. E părerea mea", a declarat Irina Tănase.

Totodată, ea a spus că i-a fost citată şi familia sa (fratele), dar şi familia lui Dragnea în acest dosar - fosta soţie şi fiii.

Irina Tănase: Dragnea, supus torturii

Cât priveşte starea de sănătate a lui Liviu Dragnea, Tănase susţine că fostul şef PSD trebuia să facă nişte RMN-uri, pentru că are probleme de sănătate, dar acest lucru nu i-ar fi permis.

"E vorba de un chin la care e supus, de o formă de tortură, din punctul meu de vedere, atâta timp cât şase luni laşi un om să se chinuie cu nişte dureri şi să i se agraveze starea de sănătate, deşi îndeplineşte toate condiţiile legale să fie dus la investigaţii medicale, eu consider că e vorba de o formă de tortură şi de o încercare de a-l presa", a mai spus Irina Tănase, marţi, la ieşirea de la DNA.

Liviu Dragnea ispășește în acest moment, încă din luna mai 2019, la penitenciarul Rahova, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017, că Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum, pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Ce bunuri i-a confiscat DNA lui Dragnea, pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Tel Drum

Dosarul Tel Drum

Tel Drum este dosarul în care doi foști premieri ai României au fost audiați la DNA. Este vorba despre Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

Compania Tel Drum este acuzată că ar fi luat peste un milion de euro ilegal, bani din fonduri europene.

La începutul lui septembrie 2018, Victor Ponta spunea că știe că Tel Drum este a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Tot atunci, Ponta a susținut că Dragnea i-ar fi cerut să treacă lacul Belina, de la Apele române la Consiliul județean Teleorman, lac care a ajuns mai apoi la Tel Drum.

Pe 18 septembrie, Ponta a fost audiat în același dosar în care a fost audiat și fostul premier Sorin Grindeanu.

Citiți și Afacerea care cutremură PSD. Insula Belina și Brațul Pavel, date spre închiriere la Tel Drum de Guvernul Boc

×
Subiecte în articol: Irina Tănase tel drum Liviu Dragnea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close