Antena 3 CNN Actualitate Irinel Popescu, primul medic român decorat de Franţa cu însemnele Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului

Irinel Popescu, primul medic român decorat de Franţa cu însemnele Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului

Irinel Popescu, primul medic român decorat de Franţa cu însemnele Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Ian 2012   •   20:07

Medicul Irinel Popescu a primit, vineri seară, însemnele de Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului, distincţie acordată pentru prima dată unui medic român de către statul francez, potrivit Mediafax.

"Pentru mine este deosebit de plăcut să aduc un omagiu unui mare medic aici în România, care se inspiră din marea tradiţie a medicinei franceze (...) pentru mine cariera dumneavoastră stă mărturie a unei remarcabile voinţe şi tenacităţi pentru progresul medicinei în ţara dumneavoastră", a declarat ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul.

Sursa citată a mai făcut referire şi la colaborările dintre medicii francezi şi români, apreciind că schimburile de experienţă în acest domeniu sunt constante.

"Unele dintre aceste colaborări chiar au fost vizibil fructificate, ca de exemplu participarea pompierilor la crearea SMURD, un serviciu pentru care românii şi-au arătat făţiş ataşamentul", a mai spus ambasadorul francez la Bucureşti.

Henri Paul a amintit că medicul Irinel Popescu a realizat prima grefă de ficat efectuată în România, prima grefă de ficat împărţită între doi pacienţi şi "impresionantele grefe domino".

"Săptămâna aceasta aţi realizat o premieră în ţara dumneavoastră printr-o operaţie extraordinar de delicată, de înlocuire a unui ficat atins de metastaze canceroase", a mai spus ambasadorul Henri Paul.

Doctorul Irinel Popescu a declarat că este o mare onoare pentru el să primească această distincţie din partea statului francez ca recunoaştere a carierei sale profesionale.

"Sunt cu atât mai onorat cu cât este pentru prima oară când această înaltă distincţie este acordată unui medic român", a subliniat Irinel Popescu.






×
Subiecte în articol: Irinel Popescu medic Franta
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close