Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia, în vârstă de 90 de ani, s-a infectat cu COVID

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia, în vârstă de 90 de ani, s-a infectat cu COVID

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a fost testat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, anunţă presa internaţională.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia, în vârstă de 90 de ani, s-a infectat cu COVID
de Georgiana Adam    |    05 Noi 2020   •   16:16

"Patriarhul Irineu a fost testat în cadrul unei proceduri de rutină. A fost testat pozitiv, este asimptomatic şi se simte în general bine. Preafericitul părinte a fost internat la un spital COVID din Belgrad", precizează un comunicat la Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC).

În vârstă de 90 de ani, Irineu a participat recent la o impresionantă slujbă religioasă ocazionată de înmormântarea unui alt prelat sârb, mitropolitul Amfilohie, care a murit după ce s-a infectat cu COVID-19.

Ioanichie, episcopul desemnat pentru a-i urma în funcţie mitropolitului Amfilohie în calitate de lider al SPC în Muntenegru, a contractat, la rândul lui, infecţia cu coronavirus şi a fost spitalizat cu simptome de pneumonie.

La înmormântarea mitropolitului Amfilohie, care a avut loc weekendul trecut (video la final), au participat mii de persoane dintre care multe nu au purtat măşti sanitare.

Noul premier din Muntenegru a participat la ceremonia funerară unde s-au infectat înalţii prelaţi sârbi

Mai mulţi oficiali numiţi în viitorul guvern din Muntenegru, inclusiv prim-ministrul desemnat Zdravko Krivokapic, s-au aflat printre participanţii care nu au respectat dispoziţiile sanitare.

Un cunoscut medic din Muntenegru a declarat că respectiva ceremonie funerară, organizată pe durata a două zile, ar fi "un focar de îmbolnăvire" şi a îndemnat autorităţile să o interzică.

×
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close