Antena 3 CNN Actualitate ISC nu vrea banii lui Năstase, dar fostul premier insistă să plătească cei 760.000 de euro ceruţi

ISC nu vrea banii lui Năstase, dar fostul premier insistă să plătească cei 760.000 de euro ceruţi

ISC nu vrea banii lui Năstase, dar fostul premier insistă să plătească cei 760.000 de euro ceruţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    11 Feb 2013   •   12:58

Fostul premier Adrian Năstase a notificat, pe data de 8 februarie, prin intermediul avocaţilor, Inspectoratul de Stat în Construcţii cu privire la faptul că va plăti 760.000 de euro din prejudiciul calculat în dosarul Trofeul Calităţii.
     
Notificarea către ISC a fost trimisă joi, urmând ca în câteva zile creditorul să indice contul în care să fie viraţi banii, a precizat avocatul lui Năstase, săptămâna trecută.
   
Avocatul fostului premier a mai precizat că, la momentul trimiterii notificării, nu începuse procedura de executare silită dispusă de Judecătoria Sectorului 1 în cazul lui Năstase.

Avocaţii lui Adrian Năstase insistă să plătească prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Pentru că nu au încă un răspuns de la ISC, aceştia au propus să înfiinţeze un cont în care să fie depuşi aceşti bani.

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase, a explicat, în direct, la Antena 3,  situaţia în care se află fostul premier.

   
Judecătoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii, decizia neputând fi contestată.
       
În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
   
Citeşte şi:

Reacţia lui Năstase după decizia de executare silită: Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a fost prejudiciat în dosarul Trofeul Calităţii

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase premier
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close