Antena 3 CNN Actualitate ISMB: Clasele zero au fost suplimentate. Au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare 14.818 copii

ISMB: Clasele zero au fost suplimentate. Au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare 14.818 copii

ISMB: Clasele zero au fost suplimentate. Au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare 14.818 copii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Mar 2012   •   10:54

Şcolile din Capitală au înscris în prima etapă 5.650 de copii în clasa pregătitoare şi 9.168 în clasa I, pentru următoarea etapă, care începe marţi, fiind disponibile 7.201 locuri, a anunţat, luni, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), potrivit Mediafax.

Informaţiile privind înscrierea pentru această primă etapă, respectiv număr de locuri propuse în planul de şcolarizare, număr de copii înscrişi şi criteriile specifice de înscriere, sunt afişate la intrarea în fiecare unitate şcolară şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, ismb.edu.ro.

Inspectoratul Şcolar al Capitalei a suplimentat cu 10-12 numărul de clase pentru înscrierea în învăţământul primar, după ce părinţii au făcut dovada faptului că locuiesc în zona arondată sau din alte motive, a declarat, inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

"Am făcut unele suplimentări la şcolile 131 şi 143, unde existau situaţii punctuale ale copiilor de etnie romă, dar şi la şcolile 11 şi 56, unde părinţii au făcut dovada domiciliului în zona arondată unităţii de învăţământ", a precizat inspectorul general şcolar al Capitalei, profesorul Cristian Alexandrescu.
   
El a spus că ar fi vorba despre o creştere cu o clasă pentru mai multe unităţi de învăţământ din Capitală, în total fiind aproximativ 10-12 clase.

Calendarul înscrierilor

A doua etapă de înscriere
: 20-27 martie

A treia etapă de înscriere: 23-25 aprilie

A patra etapă de înscriere: 2-9 mai

A cincea etapă de înscrieri: 11-18 mai

Citeşte şi Buletine schimbate şi divorţuri inventate - disperarea părinţilor care vor o anumită şcoală pentru odrasle

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close