Antena 3 CNN Actualitate ISMB: Toate şcolile din Bucureşti îşi vor relua cursurile de joi

ISMB: Toate şcolile din Bucureşti îşi vor relua cursurile de joi

ISMB: Toate şcolile din Bucureşti îşi vor relua cursurile de joi
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    08 Feb 2012   •   15:46

Toate unităţile de învăţământ din Bucureşti îşi vor relua activitatea de predare începând de joi, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, potrivit Agerpres.

Cursurile sunt suspendate, miercuri, în peste 6.600 unităţi de învăţământ, în Bucureşti şi alte 12 judeţe fiind închise toate şcolile, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în Bucureşti şi judeţele Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Giurgiu cursurile au fost suspendate integral miercuri.

De asemenea, în nouă judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute.

Ministerul Educaţiei precizează că linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi elevii.

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori şi viscol pentru opt judeţe din sud-estul ţării până miercuri seara, când intră în vigoare codul galben de ger în aproape toată ţara, valabil până duminică.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până miercuri la ora 22.00 este cod portocaliu de ninsori şi viscol în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi şi Vrancea.

Codul galben de ger intră în vigoare de miercuri şi până duminică, la ora 10.00, în toată ţara, temperaturile minime ajungând până la -25 de grade.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close