Antena 3 Actualitate Vești proaste pentru israelienii acuzați că au spionat-o pe Kovesi: rămân în arest pentru încă 30 de zile

Vești proaste pentru israelienii acuzați că au spionat-o pe Kovesi: rămân în arest pentru încă 30 de zile

26 Apr 2016   •   16:49
Vești proaste pentru israelienii acuzați că au spionat-o pe Kovesi: rămân în arest pentru încă 30 de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres

Israelienii Weiner Ron şi Geclowicz David, inculpaţi în dosarul de hărţuire a procurorului-şef al DNA, rămân în arest pentru încă 30 de zile, a decis definitiv, marţi, Curtea de Apel Bucureşti, informează Agerpres.

Judecătorii de la Curtea de Apel a respins contestaţiile celor doi israelieni şi a păstrat decizia dată de Tribunalul Bucureşti în data de 18 aprilie, prin care le-au fost prelungite cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă.

Weiner Ron şi Geclowicz David se află în arest preventiv din data de 3 aprilie.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziţii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel, cât şi în Londra/UK, împreună cu mai mulţi angajaţi ai firmei, printre care şi cei doi inculpaţi, Weiner Ron şi Geclowicz David, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni, respectiv infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora", precizează DIICOT.

În cadrul grupării astfel constituite, Weiner Ron şi Geclowicz David aveau roluri şi sarcini precis trasate.

Astfel, Weiner Ron răspundea de partea tehnico-informatică a activităţii, deţinând cunoştinţele informatice necesare, ocupându-se de atacurile de phishing şi de compromiterea efectivă a conturilor de email, în timp ce, în prealabil, Geclowicz David era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia şi anturajul Laurei Codruţa Kovesi şi de obţinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de email, care în continuare formau ţinta atacurilor informatice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close