Antena 3 CNN Actualitate Istoria etnicilor din România. Rugbystul clujean Csaba Gal, lecţie de devotament şi dragoste pentru România

Istoria etnicilor din România. Rugbystul clujean Csaba Gal, lecţie de devotament şi dragoste pentru România

Istoria etnicilor din România. Rugbystul clujean Csaba Gal, lecţie de devotament şi dragoste pentru România
01 Dec 2014   •   16:52

Sunt momente în care etnicii dau dovadă de un devotament şi dragoste pentru România, mai ceva ca un român din tată în fiu. Un român de etnie maghiară a dat cea mai bună lecţie de curaj şi devotament.

Vorbim despre jucătorul naţionalei de rugby Csaba Gal, care, deşi a fost grav accidentat în timpul meciului cu Canada, disputat pe 25 noiembrie, a refuzat să iasă din teren. Ca un adevărat stejar, a vrut să continue să joace alături de coechipierii săi, pentru a aduce victoria României.

Lovitura suferită la cap a fost însă destul de serioasă, iar medicii l-au scos de pe teren aproape forţat. Meciul s-a terminat în favoarea României, cu scorul de 18 la 9.

Devotamentul său l-a costat însă. Accidentarea a fost atât de gravă încât nu a mai putut să joace finala Cupei României cu echipa lui de club.

Csaba Gal s-a născut la Cluj-Napoca, în 1985. Cariera sportivă a început-o la U Cluj, apoi s-a transferat la Dinamo Bucureşti, în 2004. În prezent, este căpitanul echipei CSM Ştiinţa Baia Mare şi jucător în echipa naţională de rugby. Este unul dintre stejari.

Performanţa sa sportivă nu este o necunoscută pentru iubitorii rugby-ului, însă o ţară întreagă a auzit despre Csaba Gal atunci când, din devotament pentru culorile Romaniei, şi-a pus propria viaţă în pericol.

În prima parte a meciului cu Canada, Csaba Gal a suferit o accidentare gravă la cap. Diagnosticul medicilor: traumatism cranio-cerebral acut închis cu pierdere de conştienţă.

Un stadion întreg a văzut altceva: Csaba Gal s-a ridicat şi a fugit să îşi reia locul în teren, în ciuda avertismentelor medicilor care doreau să îl scoată din joc.

După câţiva metri doar, s-a prăbuşit din nou.

S-a ridicat pentru a doua oară şi a încercat să joace alături de colegii săi. A fost imediat reţinut de medic, iar partida a continuat fără el. Meciul s-a terminat 18 la 9 în favoarea României.

Accidentarea a fost atât de gravă, încât medicii i-au interzis să joace finala Cupei Romaniei.

×
Subiecte în articol: maghiar
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close