Antena 3 CNN Actualitate Istoria în fotografii a comunismului va fi disponibilă pe internet

Istoria în fotografii a comunismului va fi disponibilă pe internet

Istoria în fotografii a comunismului va fi disponibilă pe internet
11 Dec 2008   •   11:38

Istoria comunismului în imagini va fi disponibilă pe internet începând de joi. Cea mai mare bază de date cu fotografii din perioada roşie va fi disponibilă online, pentru cei interesaţi de istoria în imagini a perioadei 1945-1989.
Iar dacă o fotografie face cât o mie de cuvinte, atunci cele 10.000 de fotografii vor avea multe de spus. ?Fototeca online a comunismului românesc" va putea fi accesată pe site-urile Arhivelor Naţionale şi Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, scrie Ziua.
Arhivele Naţionale au pus la dispoziţie arhiva proprie, în vreme ce IICR le-a prelucrat şi a finanţat proiectul. Majoritatea fotografiilor sunt din fondul Comitetului Central al Partidului Comunist Român si din cel al fostului Institut de Istorie a PCR. Printre evenimentele prezentate se regăsesc cele mai importante momente nu numai din istoria partidului, dar şi din istoria României.
Printre ele, intrarea Armatei Roşii la Bucureşti, dar şi momente mai puţin plapitante, precum vizitele în străinătate ale lui Gheorghe Gheorghiu-Dej sau Nicolae Ceauşescu, sau congrese ale PCR.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close