Antena 3 CNN Actualitate Italianul care a împuşcat mortal un bărbat la Oradea a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Italianul care a împuşcat mortal un bărbat la Oradea a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Italianul care a împuşcat mortal un bărbat la Oradea a fost condamnat la 16 ani de închisoare
03 Iul 2012   •   17:47
Cetăţeanul italian acuzat că şi-a împuşcat mortal, în luna februarie a acestui an, partenerul de afaceri, la Oradea, a fost condamnat, marţi, la 16 ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă, informează Mediafax.
   
Tribunalul Bihor s-a pronunţat, marţi, în cazul omului de afaceri italian Zappa Aldisio Andrea, trimis în judecată pentru omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, pe 28 februarie, a împuşcat mortal un orădean de 35 ani din cauza unei datorii de 13.000 de euro.
   
Magistraţii au decis condamnarea cetăţeanului italian la o pedeapsă de 16 ani de închisoare cu executare. Totodată, magistraţii au dispus disjungerea cauzei pentru a se pronunţa asupra daunelor solicitate de familia victimei, noul dosar urmând să intre în dezbatere în luna septembrie.
   
Sentinţa nu este definitivă.
   
"În cazul în care nu este mulţumit de soluţie, inculpatul o poate ataca prin apel, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea", a declarat Cornelia Precup, grefier în cadrul Biroului de Presă al Curţii de Apel Oradea.
   
Chiar dacă pentru faptele sale risca o condamnare de până la 25 ani, italianul a beneficiat de reducerea limitelor pedepsei cu o treime pentru că şi-a recunoscut vina.
   
"Chiar şi aşa, Tribunalul Bihor a dispus o condamnare mare, egală cu limita maximă a pedepsei, după ce a fost redusă cu o treime", a spus Cornelia Precup.
   
Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost împuşcat pe stradă, în 28 februarie, la Oradea, medicii ajunşi la faţa locului nemaiputând să-i salveze viaţa. Medicul Hadrian Borcea de la SMURD Bihor declara că victima era în stop cardio-respirator, având leziuni grave la cap şi la torace şi s-a încercat fără succes resuscitarea sa, timp de 50 de minute.
   
La scurt timp, principalul suspect în cazul uciderii bărbatului, cetăţeanul italian, a fost prins de poliţişti în localitatea Tinca, unde a fost audiat.
   
Cetăţeanul italian a recunoscut în faţa poliţiştilor că l-a ucis pe bărbatul de 35 de ani, spunând că s-a răzbunat pe acesta pentru o datorie şi descriind în detaliu modul în care a comis crima.
   

×
Subiecte în articol: Oradea inchisoare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close