Antena 3 CNN Actualitate Italienii au ajuns la capătul puterilor. Stau la coadă la casele de amanet: „Nu am bani de mâncare”

Italienii au ajuns la capătul puterilor. Stau la coadă la casele de amanet: „Nu am bani de mâncare”

Criza economică provocată de coronavirus i-a adus pe unii italieni într-o situație disperată. Oamenii stau la coadă la casele de amanet, unde renunță la bijuterii și bunuri de valoare. Casele de amanet și-au prelungit programul ca să facă față solicitărilor, care au crescut cu 30% în vreme de pandemie, scrie La Repubblica.

Italienii au ajuns la capătul puterilor. Stau la coadă la casele de amanet: „Nu am bani de mâncare”
Sursa foto: Captură Repubblica TV
09 Mai 2020   •   19:17

„Pensia îmi ajunge doar pentru plata chiriei”, spune Luciana, una dintre pensionarele nevoite să își amaneteze bunurile, la Roma. Ea a venit la amanet cu două coliere, o pereche de cercei cu perle și o brosă. 

„O să renunț la niște bijuterii, altfel nu am ce să mănânc. Guvernul nu ne ajută. Pe cine interesează?!”, declară și Giuseppe, un zidar în vârstă de 67 de ani, nemulțumit că guvernul italian nu îi sprijină.

„Unii își aduc bijuteriile de la botez sau de la nuntă. E destul de trist”, spune una dintre angajate pentru Corriere della Sera.

În Italia, numărul decesele din cauza noului tip de coronavirus continuă să scadă, fiind înregistrate sub 200 în ultimele 24 de ore. Noile cazuri depistate sunt 1.083, aproape acelaşi număr ca în 5 mai (1.075), cel mai mic din 10 martie. Sunt încă internaţi cu simptome 13.834 de oameni, cu 802 mai puţin faţă de ziua precedentă. În izolare, la domiciliu, se află 69.974 persone (în minus cu 2.183 faţă de vineri).

×
Subiecte în articol: amanet
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close