Antena 3 CNN Actualitate ITM face cercetări în cazul incidentului produs în zona Politehnica. Ambele persoane prinse sub dărâmături au murit

ITM face cercetări în cazul incidentului produs în zona Politehnica. Ambele persoane prinse sub dărâmături au murit

ITM face cercetări în cazul incidentului produs în zona Politehnica. Ambele persoane prinse sub dărâmături au murit
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Dec 2012   •   16:53
Update 16:50 - Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti face cercetări în cazul incidentului produs în zona Universităţii Politehnica din Bucureşti, urmând să stabilească dacă accidentul, în care au decedat doi bărbaţi prinşi sub un mal de pământ, este de competenţa instituţiei. 
   
Directorul general al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat, sâmbătă, că inspectorul de muncă trimis la faţa locului face verificări pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au dus la producerea accidentului şi dacă acesta este sau nu de competenţa instituţiei.
   
Constantin Bujor a precizat că la locul producerii incidentului nu este nicio lucrare în desfăşurare, anchetatorii mergând pe varianta că persoanele prinse sub malul de pământ căutau fier vechi.
   
Doi bărbaţi au fost scoşi decedaţi de sub malul de pământ din zona Universităţii Politehnica din Bucureşti, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.



--------------

Două persoane au fost prinse sub un mal de pământ în curtea Universităţii Politehnica din Capitală, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de intervenţie.
   
Reporterul Antena 3, Daniel Călin, a declarat că cei doi oameni au fost scoşi de sub malul de pământ dar nu s-a mai putut face nimic pentru ei. Primul avea 30 - 35 de ani şi, după spusele martorilor, avea patru copii. Despre a doua persoană încă nu se ştie nimic.

"Sunt mai multe echipaje de intervenţie aici. Am reuşit să vorbim cu unul dintre matori, care a spus că

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a precizat că incidentul a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112, fiind comunicat faptul că o persoană a fost prinsă aproape în întregime sub un mal de pământ, în curtea universităţii Politehnica din Capitală.

Martorii prezenţi în curtea Universităţii Politehnica susţin că sub malul de pământ sunt prinse două persoane, echipele Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti începând săpăturile pentru a le scoate la suprafaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Vasile.

Purtătorul de cuvânt de la ISU Bucureşti a declarat pentru agenţia Mediafax, că la faţa locului intervin două echipaje SMURD şi două echipe de salvatori, aceştia putând să vadă doar o singură persoană.
   
"Martorii susţin că două persoane ar fi sub pământ, dar echipele care intervin au deocamdată contact vizual cu o singură persoană", a spus Daniel Vasile.
   
El a precizat că în zona producerii accidentului nu este niciun şantier şi, cel mai probabil, cele două persoane săpau în căutare de fier vechi sau de alte materiale de construcţie.
   
Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, care se află la faţa locului, a declarat pentru Mediafax că sub malul de pământ ar fi prinse două persoane. Acestea ar fi săpat pentru a scoate fier vechi din zona unui şantier al unei firme, terenul fiind la limita cu Universitatea Politehnica.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close