Antena 3 CNN Actualitate Iulian Bîrzu, comisar şef din Negreşti, găsit incompatibil de ANI întrucât fiica sa i-a fost subalternă

Iulian Bîrzu, comisar şef din Negreşti, găsit incompatibil de ANI întrucât fiica sa i-a fost subalternă

Iulian Bîrzu, comisar şef din Negreşti, găsit incompatibil de ANI întrucât fiica sa i-a fost subalternă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    15 Mai 2012   •   10:32

Iulian Bîrzu, comisar şef în cadrul Poliţiei Negreşti, judeţul Vaslui, a fost găsit de către Agenţia Naţională de Integritate incompatibil, întrucât fiica sa a fost agent de poliţie în aceeaşi unitate, fiindu-i subalternă, informează Mediafax.

În urma procedurilor de evaluare demarate în luna februarie 2012, ANI a constatat faptul că Iulian Bîrzu, comisar şef în cadrul Poliţiei Oraşului Negreşti şi Corina Iulia Bulgaru (fostă Bîrzu), agent de poliţie în cadrul Poliţiei Negreşti, fiica lui Iulian Bîrzu, s-au aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 noiembrie 2008 - 30 noiembrie 2010, deoarece aceştia s-au aflat în raporturi ierarhice directe, ambii fiind salariaţi ai Poliţiei oraşului Negreşti.

Cei doi au încălcat, astfel, dispoziţiile art. 95, alin. 1 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

×
Subiecte în articol: ANI
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close