Antena 3 CNN Actualitate Iulian Herţanu, arestat preventiv

Iulian Herţanu, arestat preventiv

Iulian Herţanu, arestat preventiv
19 Feb 2015   •   00:51

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, cercetat de DNA într-un dosar legat de fraudarea unui contract finanţat din fonduri europene.
De asemenea, instanţa a admis cererea DNA de arestare preventivă a lui Vladimir Răzvan Ciorbă, în schimb Mihail Marian Coman va fi cercetat sub control judiciar. Decizia nu este definitivă.

Iulian Herţanu, acţionar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost reţinut în noaptea de marţi spre miercuri de procurorii DNA — Serviciul Teritorial Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi pentru evaziune fiscală.

Aceleaşi acuzaţii au fost reţinute şi în cazul lui Mihail Marian Coman, administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012), şi Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, judeţul Ilfov, SC CVR Activities Group SRL București şi SC Gefam Pro SRL Dobroeşti, judeţul Ilfov.

În schimb, procurorii nu mai solicită arestarea lui Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL, reţinut şi el în acest dosar.

În aceeaşi cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus măsura controlului judiciar faţă de Mircea Cosma, preşedinte al CJ Prahova, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite; deputatul Vlad Cosma (fiul lui Mircea Cosma) şi deputatul Sebastian Ghiţă, ultimii doi pentru infracţiunea de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Acuzaţiile se referă la modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.



×
Subiecte în articol: arest preventiv cumnat Victor Ponta
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close