Antena 3 CNN Actualitate El este Iulian Țigănilă, criminalul în serie care își arunca victimele în fântâni! Va fi eliberat curând din închisoare

El este Iulian Țigănilă, criminalul în serie care își arunca victimele în fântâni! Va fi eliberat curând din închisoare

Iulian Țigănilă, criminalul în serie condamnat la închisoare pe viaţă după ce a ucis nu mai puţin de şapte persoane este pe cale de a fi eliberat. 15 ani au muncit anchetatorii ca să le găsească trupurile celor ucişi de criminalul din Argeş.

de Mariana Zaharia    |    19 Mar 2024   •   07:59

Iulian Țigănilă, unul dintre criminalii în serie ai României, este la un pas de a fi un om liber. Judecătorii au schimbat pedeapsa lui din închisoare pe viață, în 25 de ani de detenție. Perioadă pe care Țigănilă aproape a terminat-o. Decizia este definitivă!

Bărbatul fusese condamnat inițial pe viață pentru mai multe crime. Unul dintre criminalii în serie din România, Țigănilă are 7 victime ucise pentru a le lua bunurile. Viza, în principal, locuințele. 

Oamenii uciși de Țigănilă au fost descoperiți, rând pe rând, aruncați în fântâni părăsite. A fost nevoie de 15 ani de muncă pentru ca anchetatorii să îi descopere pe toți cei uciși.

Victimele alese de Țigănilă nu aveau familii. Astfel, se asigura că nu va avea cine să îi caute. Și că le putea vinde bunurile fără să dea de bănuit. 

Acuzat că el ar fi ucis una dintre victime, concubinul mamei lui Țigănilă a ajuns și el la pușcărie.  

Vestea că Iulian Țigănilă s-ar putea întoarce la Ungheni, Argeș, a ajuns rapid  în localitate. În casa în care ar putea reveni, locuiește mama lui. Femeia, spun vecinii, nu ar mai fi ținut legătura cu el.

Pedeapsa lui Țigănilă, dată în 2015, a fost schimbată  din detenție pe viață în 25 de ani de închisoare. Conform Codului penal, din aceasta perioadă se scade pedeapsa deja executată. Judecătorii au stabilit că se va calcula tot timpul în care Țigănilă a fost închis, din luna septembrie, anul 2000. 

Procurorii s-au opus, dar zadarnic.  Decizia dată de Tribunalul București și menținută de Curtea de Apel este definitivă și prevede emiterea unui nou mandat de executare ce îl va înlocui pe cel în care Iulian Tigănilă era condamnat pe viață.

Vecinii sunt speriați și spun că bărbatul a amenințat de-a lungul timpului mulți localnici. Iar mama lui refuză să vorbească cu jurnaliștii. 

Cum acționa Țigănilă

Criminalul se împrietenea cu victimele, consumau alcool împreună, apoi le lua viața. El omora victimele pentru a le fura bunurile, apartamentele sau mașinile.

Procurorii și polițiștii au lucrat timp de 15 ani la dosar. Șapte victime au fost descoperite, dar un caz început în 1996 are o victimă ce nu este identificată nici astăzi,

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close