Antena 3 CNN Actualitate Ivan Patzaichin a scos bucureştenii în canotcă pe Dâmboviţa

Ivan Patzaichin a scos bucureştenii în canotcă pe Dâmboviţa

Ivan Patzaichin a scos bucureştenii în canotcă pe Dâmboviţa
de N.B.    |    20 Oct 2012   •   20:38

Pe Dâmboviţa, ca pe Dunăre, aşa s-au simţit azi bucureştenii lângă Ivan Patzaichin. I-a plimbat cu canotca, o barcă cu vâsle, invenţie românească, iar cei mai curajoşi, au pus şi umărul la treabă.

Ochiul de apă din spatele Bibliotecii Naţionale a prins astăzi viaţă şi s-a transformat, pentru câteva ore, într-o oază de relaxare. Oamenii şi-au făcut curaj şi au urcat la bordul delor două canotci care îi aşteptau, încă de dimineaţă, la ponton.

La cârmă a stat marele campion al României, Ivan Patzaichin. Vrea cu orice preţ să îi aducă pe oameni aproape de natură şi mai ales de apă. Crede cu tărie că plimbarea cu barca este o experienţă incomparabilă.

"Dacă nu încerci nu realizezi care e senzatia de a te plimba pe apă şi de a avea contact direct cu natura", consideră legendarul sportiv.

Pentru că evenimentul de azi a fost un succes, Ivan Patzaichin are planuri mari pentru perioada următoare: "sperăm ca anul viitor, la începutul lunii mai să avem deja un centru de ecourbanism în zona aceasta".

Pune la cale chiar şi construcţia unui model nou de barcă. După ce canotca s-a dovedit a fi apreciată atât în România, cât şi în străinătate, noua ambarcaţiune va fi creată special pentru agrement.

Evenimentul de sâmbătă a făcut parte din programul "Conecteaza-te la natura" al Bibliotecii Naţionale.


×
Subiecte în articol: Ivan Patzaichin Dambovita relaxare
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close